«Սկեսուրի լեզու» սմբուկով նախուտեստ. Մի փոքր կծու, բայց միևնույն ժամանակ շատ համեղ է, հաճելի կլինի ցուրտ ձմռան երեկոյան տաք խաշած կարտոֆիլի հետ այդպիսի բանկա բացելը … անչափ համեղ է:
Առաջարկում եմ պատրաստել այս բաղադրատոմսով թե գալիք ձմեռվա համար, թե սեզոնին սառնարանում ձեռքի տակ ունենալու համար:
«Սկեսուրի լեզու» սմբուկով նախուտեստ. Բաղադրությունը
_Սմբուկ 3 կգ
_Լոլիկ 3 կգ
_Բուլղարական պղպեղ 5 հատ
_Կծու պղպեղ 1 հատ
_Սխտոր 2 գլուխ
_Բուսական յուղ 250 մլ
_Քացախ 9% 100 մլ
_Աղ 6 թեյի գդալ
_Շաքար 7 թեյի գդալ
* Նշված քանակի բաղադրիչներից ստացվում է 6 լիտր նախուտեստ:
«Սկեսուրի լեզու» սմբուկով նախուտեստ. Պատրաստման եղանակը
_Սմբուկը կտրատել 1 սմ հաստությամբ օղակներով, իսկ եթե մեծ է, ապա օդակները նույնպես կիսել: Շաղ տալ դրանց վրա մի քիչ աղ, թողնել առնվազն 30 րոպե: Դա արվում է այնպես, որ դառնությունը թողնի բանջարեղենը: Վերջում պետք է չորացնել ստացված հեղուկը:
_Մաքուր լոլիկը կտրել կտորներով: Նույնն անել բուլղարական քաղցր պղպեղի և կծու պղպեղի հետ, նախապես դրանցից սերմերը հեռացնելով:
_Այժմ պետք էմսաղացով աղալ պղպեղը և լոլիկը մսաղացով:
_Սմբուկները լցնել խորը տապակի մեջ և դրանց վրա ավեացնել բուսական զանգվածը: Աղ ավելացնելուց հետո լցնել բուսական յուղ և լավ խառնել: Տապակի պարունակությունը հասցվում է եռման և եփվում 25-30 րոպե:
_Սխտորի գլուխները մաքրել և անցկացնել ճզմիչով:
_Վերջնական պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ ճզմած սխտորը լցնել տապակի մեջ և ավելացնել քացախը: Զգուշորեն խառնել, առանց վնասելու սմբուկի ամբողջականությունը:
_Պատրաստի նախուտեստը լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ և փակել ստերիլացված կափարիչներով:
_Փակելուց հետո բանկաները շրջել գլխիվայր և թող սառչի:
Պատրաստված նախուտեստը շարել մառանում և սպասել ձմռանը: Համոզված ենք, որ այս նախուտեստը հիանալի կերպով կփոխարինի արդեն հոգնեցրած աջիկային:
«Սկեսուրի լեզու» սմբուկով նախուտեստը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: