Սմբուկը լոլիկով. Չքնաղ պահածո ձմռան համար: Ձմռանը սմբուկ վայելելն իսկական հաճույք է:
Այս ծակոտկեն բանջարեղենը, կարծես, ստեղծվել է, որպեսզի այն մեծ քանակությամբ սոուսով և համեմունքներով պահածոյացվի: Այն լավ է համադրվում այնպիսի բաղադրիչներով, ինչպիսիք են սխտորը, կծու պղպեղը և լոլիկը: Այսօր մենք ձեզ հետ կիսում ենք բաղադրատոմս, որով կարելի է արագ պատրաստել կծու սմբուկը լոլիկով:
Եթե դուք սիրում եք լեչո, ապա այս ուտեստը անպայման դուր կգա ձեզ: Սմբուկը պատրաստվելու համար երկար ժամանակ չի պահանջում: Երբ այն եփում եք թարմ լոլիկի, յուղի և համեմունքների սոուսով, դրանից հետո պահածոն կարելի է լցնել արդեն ստերիլիզացված բանկաների մեջ, ամուր փակել և թողնել մինչև ձմռանը:
Քանի դեռ, իհարկե, դուք դիմադրում եք բանկա բացելու գայթակղությանը:
Սմբուկը լոլիկով. Բաղադրությունը
- Սմբուկ 2 հատ
- Չիլի պղպեղ 1 հատ
- Բուլղարական պղպեղ 1 կգ
- Արեւածաղկի ձեթ 150 մլ
- Լոլիկ համտեսել
- Քացախ 8 թեյի գդալ
- Խնձոր 2 հատ
- Շաքար 120 գ
- Սխտոր 5-6 պճեղ
- Սոխ 700 գ
- Աղ 40 գ
Սմբուկը լոլիկով. Պատրաստման եղանակը
- Լվացեք սմբուկները, կտրեք հարմար կտորներով, վրան աղ ցանել և թողնել 10 րոպե (այնպես, որ ամբողջ դառնությունը դուրս գա)
- Այս ընթացքում պատրաստել լոլիկը. Դրանց վրա լցնել եռացած ջուր և հանել կեղևը: Այնուհետև մանրացնել ցանկացած հարմար եղանակով (մսաղաց, բլենդեր և այլն):
- Լոլիկի խյուսը կաթսայի մեջ հասցնել եռման: Այնուհետև ավելացնել աղից լվացված սմբուկը և խառնել: Ավելացնել յուղ, աղ, քացախ, պղպեղ, շաքար և եփել 40 րոպե` երբեմն խառնելով:
- Ճզմել սխտորը, ավելացնել սմբուկներին և եփել ևս 20 րոպե:
- Սմբուկը լոլիկով տաք վիճակում լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, կափարիչներով ամուր փակել, շրջել գլխիվայր, ծածկել տաք շորով և թողնել, որ ամբողջովին սառչի:
Սմբուկը լոլիկով մեջ պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: