Սմբուկը կորեական եղանակով. Հրաշալի պահածո ձմեռվա համար: Հյուրասիրությունից հետո անպայման կխնդրեն բաղադրատոմսը, որը կհմայի բոլոր համտեսողներին:
Ձմռան համար նախատեսված բազմաթիվ սմբուկների շարքում առաջատարի դիրքերից մեկը իրավամբ պատկանում է կորեական սմբուկի նախուտեստին: Այս բաղադրատոմսը պատրաստելիս խորհուրդ է տրվում օգտագործել հատուկ քերիչ գազարի համար, բայց եթե այն այդպես չէ, ապա օգտագործեք այն, որն առկա է:
Կորեական ոճի սմբուկի նախուտեստը անհավանական հաջողություն է բոլոր տեսակի տոնական տոների և միջոցառումների ժամանակ: Ձեր ընկերները կամ հյուրերը, երբ մի անգամ համտեսել են սմբուկը կորեական եղանակով, անպայման կխնդրեն ձեզ, որ կամ բաղադրատոմսը նրանց հետ կիսեք, կամ հաճախակի պատրաստեք:
Սմբուկը կորեական եղանակով. Բաղադրիչները
- Սմբուկ — 2 կգ
- Գազար — 0.3 կգ
- Սոխ — 0,3 կգ
- Սխտոր — 1 գլուխ
- Բուլղարական պղպեղ — 0,5 կգ
- Քացախ (9%) — 150 մլ
- Բուսական յուղ — 200 մլ
- Աղ — 1 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ — 4 ճաշի գդալ
- Աղացած սև պղպեղ — 1 թեյի գդալ
- Մաղադանոս` փոքրիկ փունջ
Սմբուկը կորեական եղանակով. Պատրաստման եղանակը
- Կտրել սմբուկը երկարությամբ 4 մասի, բայց ոչ ամբողջովին պոչից: Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, բերել եռման, ավելացնել աղը և 10 րոպե խաշել սմբուկը, մինչև փափկի: Հանել, չորացնել և սառեցնել:
- Այժմ կտրել սմբուկը փոքր կտորներով մեջ: Անհրաժեշտ չէ դրանք մանր կտրատել:
- Լվանալ բուլղարական պղպեղը, սերմերը հանել և կտրել շերտերով:
- Հաջորդը, մանր կտրատել մաղադանոսը, կեղևավորված սխտորը անցկացնել ճզմիչով, իսկ սոխը կտրել կես օղակներով:
- Կորեական գազարների համար հատուկ քերիչով քերել կեղևահան արված գազար: Եթե չկա, կարող եք օգտագործել ցանկացած ձեռքի տակ եղած գործիք:
- Այժմ պատրաստել նախուտեստի մարինադը. Դրա համար վերցնել 200 մլ բուսական յուղ, 4 ճաշի գդալ շաքար, 1 ճաշի գդալ աղ, 150 մլ քացախ (9%):
- Խառնել բոլոր պատրաստված բանջարեղենները խորը կաթսայի մեջ, ավելացնել սև աղացած պղպեղ և լցնել դրանց վրա մարինադ: Թողնել մեկ օր, սենյակային ջերմաստիճանում, երբեմն խառնելով:
- Այժմ մնում է վերջին քայլը` ստերիլիզացումը: Բանջարեղենը լցնել բանկաների մեջ, ավելացնել մարինադը: Լայն կաթսայի մեջ փափուկ կտոր դնել, վրան շարել բանկաները: Լցնել բանկայի ուսերի չափով սառը ջուր: Բանկաները ծածկել ստերիլ կափարիչներով: Կաթսան դնել կրակի վրա և ջուրը հասցնում եռման: Ստերիլիզացնել կես լիտրանոց բանկաները 15 րոպեի ընթացքում:
Կափարիչներով փակել բանկաները, շրջել գլխիվայր, փաթաթել և թողնել, որ ամբողջովին սառչեն:
Սմբուկը կորեական եղանակով պատրաստ է: Պահել կորեական սմբուկի նախուտեստը մութ ու զով տեղում:
Բարի ախորժակ: