Սմբուկը կորեական եղանակով. Հրաշալի պահածո ձմեռվա համար

Սմբուկը կորեական եղանակով ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Սմբուկը կորեական եղանակով. Հրաշալի պահածո ձմեռվա համար: Հյուրասիրությունից հետո անպայման կխնդրեն բաղադրատոմսը, որը կհմայի բոլոր համտեսողներին:

Ձմռան համար նախատեսված բազմաթիվ սմբուկների շարքում առաջատարի դիրքերից մեկը իրավամբ պատկանում է կորեական սմբուկի նախուտեստին: Այս բաղադրատոմսը պատրաստելիս խորհուրդ է տրվում օգտագործել հատուկ քերիչ գազարի համար, բայց եթե այն այդպես չէ, ապա օգտագործեք այն, որն առկա է:

Կորեական ոճի սմբուկի նախուտեստը անհավանական հաջողություն է բոլոր տեսակի տոնական տոների և միջոցառումների ժամանակ: Ձեր ընկերները կամ հյուրերը, երբ մի անգամ համտեսել են սմբուկը կորեական եղանակով, անպայման կխնդրեն ձեզ, որ կամ բաղադրատոմսը նրանց հետ կիսեք, կամ հաճախակի պատրաստեք:

Սմբուկը կորեական եղանակով

Սմբուկը կորեական եղանակով. Բաղադրիչները

  • Սմբուկ — 2 կգ
  • Գազար — 0.3 կգ
  • Սոխ — 0,3 կգ
  • Սխտոր — 1 գլուխ
  • Բուլղարական պղպեղ — 0,5 կգ
  • Քացախ (9%) — 150 մլ
  • Բուսական յուղ — 200 մլ
  • Աղ — 1 ճաշի գդալ
  • Շաքարավազ — 4 ճաշի գդալ
  • Աղացած սև պղպեղ — 1 թեյի գդալ
  • Մաղադանոս` փոքրիկ փունջ

Սմբուկը կորեական եղանակով

Սմբուկը կորեական եղանակով

Սմբուկը կորեական եղանակով. Պատրաստման եղանակը

  1. Կտրել սմբուկը երկարությամբ 4 մասի, բայց ոչ ամբողջովին պոչից: Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, բերել եռման, ավելացնել աղը և 10 րոպե խաշել սմբուկը, մինչև փափկի: Հանել, չորացնել և սառեցնել:
  2. Այժմ կտրել սմբուկը փոքր կտորներով մեջ: Անհրաժեշտ չէ դրանք մանր կտրատել:
  3. Լվանալ բուլղարական պղպեղը, սերմերը հանել և կտրել շերտերով:
  4. Հաջորդը, մանր կտրատել մաղադանոսը, կեղևավորված սխտորը անցկացնել ճզմիչով, իսկ սոխը կտրել կես օղակներով:
  5. Կորեական գազարների համար հատուկ քերիչով քերել կեղևահան արված գազար: Եթե չկա, կարող եք օգտագործել ցանկացած ձեռքի տակ եղած գործիք:
  6. Այժմ պատրաստել նախուտեստի մարինադը. Դրա համար վերցնել 200 մլ բուսական յուղ, 4 ճաշի գդալ շաքար, 1 ճաշի գդալ աղ, 150 մլ քացախ (9%):
  7. Խառնել բոլոր պատրաստված բանջարեղենները խորը կաթսայի մեջ, ավելացնել սև աղացած պղպեղ և լցնել դրանց վրա մարինադ: Թողնել մեկ օր, սենյակային ջերմաստիճանում, երբեմն խառնելով:
  8. Այժմ մնում է վերջին քայլը` ստերիլիզացումը: Բանջարեղենը լցնել բանկաների մեջ, ավելացնել մարինադը: Լայն կաթսայի մեջ փափուկ կտոր դնել, վրան շարել բանկաները: Լցնել բանկայի ուսերի չափով սառը ջուր: Բանկաները ծածկել ստերիլ կափարիչներով: Կաթսան դնել կրակի վրա և ջուրը հասցնում եռման: Ստերիլիզացնել կես լիտրանոց բանկաները 15 րոպեի ընթացքում:

Սմբուկը կորեական եղանակով

Կափարիչներով փակել բանկաները, շրջել գլխիվայր, փաթաթել և թողնել, որ ամբողջովին սառչեն:

Սմբուկը կորեական եղանակով պատրաստ է: Պահել կորեական սմբուկի նախուտեստը մութ ու զով տեղում:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք