Սմբուկի խավիար. Ձմեռվա համեղ պահածոյի բաղադրատոմս 70-ականներից

Սմբուկի խավիար ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Սմբուկի խավիար. Ձմեռվա համեղ պահածոյի բաղադրատոմս 70-ականներից, անպայման փորձեք: Ներկայացնում ենք թե ինչպես պատրաստել խավիար։

Ձմռանը սմբուկի խավիարը սիրված համեղություն է, որը դուք ուրախ կլինեք ուտել երկար ձմեռային երեկոներին` հիշելով ամառը: Այն կարելի է պատրաստել ինչպես յուրաքանչյուր օրվա համար, այնպես էլ պատրաստել որպես ձմռան պահածո:

Սմբուկի խավիար

Այս բաղադրատոմսը օգտագործվել է դեռ 70-ականներին: Սմբուկի խավիարը կարող է լինել ինչպես անկախ, այնպես էլ որպես ցանկացած կողմնակի ճաշատեսակի հավելում:

Սմբուկի խավիար

Սմբուկի խավիար. Բաղադրությունը

_Սմբուկ 2.5 կգ

_Լոլիկ 1,5 կգ

_Սոխ 1 կգ

_Գազար 800 գ

_Բուլղարական պղպեղ 700 գ

_Սխտոր 100 գ

_Սև պղպեղ 1 ճաշ գդալ

_Շաքար 1-2 ճաշի գդալ

_Աղ 1 ճաշի գդալ

_Բուսական յուղ

_Կծու պղպեղը ըստ ցանկության:

Սմբուկի խավիար

Ինչպես պատրաստել խավիար․ Եղանակը

_Սկզբում կտրատել սմբուկը խորանարդիկներով, լցնել դրանց վրա աղ և թողնել մոտ կես ժամ, որպեսզի կորցնեն դառնությունը:

_Մանր կտրատել սոխը, բուլղարական պղպեղը: Գազարները քերել խոշոր քերիչով, կտրել լոլիկը մանր կտորներով:

_Տապակել սոխը մինչև ոսկե դարչնագույնը, ապա ավելացնել բուլղարական պղպեղը և գազարը, ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել: Մի փոքր շոգեխաշեք: Մոտ 15 րոպե հետո լոլիկն ավելացնել: Ավելացնել մի քիչ աղ և պղպեղ:

_Շոգեխաշել ևս 20 րոպե, պատրաստի սոխեռածը լցնել մեկ այլ ամանի մեջ, նույն կաթսան կրկին կրակի վրա դնել, ավելացնել բուսական յուղ և լցնել լվացված սմբուկները, 20-30 րոպե տապակել, դատարկել մնացած բաղադրիչների վրա, խառնել մանրակրկիտորեն:

_Քանի որ պահածոն ձմեռվա համար ենք պատրաստում, ուստի նորից դնում ենք, որ ցածր ջերմության վրա եփվի ևս 40-45 րոպե: Խոհարարության ավարտին ավելացնել շաքարավազը, աղը, պղպեղը և ճզմած սխտորը: Պարբերաբար խառնել խավիարը, որպեսզի այն չթափվի:

_Մինչ խավիարը շոգեխաշվում է, ստերիլիզացնում ենք բանկաներն ու կափարիչները: Շատ տաք, եռացող խավիարը լցնել բանկաների մեջ և ամուր փակել դրանք:

_Առանց քացախի պահելու հիմնական գաղտնիքն այն է, որ պահածոյումից առաջ այն միշտ պետք է շատ տաք լինի:

_Սմբուկի խավիարի փակած բանկաները շրջել գլխիվայր և ծածկել տաք ծածկոցով: Թող ամբողջովին սառչի:

Սմբուկի խավիար. Ձմեռվա համեղ պահածոյի բաղադրատոմս 70-ականներից

Սմբուկի խավիարը պատրաստ է: Ձմռան ցուրտ երեկոյան, բացելով այս հիանալի խավիարի մի բանկա, դուք կվայելեք դրա հիանալի համը: Եփեք, վստահ եմ, որ ձեզ շատ դուր կգա:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Սմբուկով ուտեստ

Խնդրում ենք Գնահատեք