Սմբուկով աղցան սխտորահացով
Հունական խոհանոցում սմբուկները հիմնական դերերից մեկն են խաղում: Դրանցից պատրաստում են շատ տարբեր ուտեստներ: Միևնույն ժամանակ, դրանք կապող օղակ են միջերկրածովյան և Մերձավոր Արևելքի խոհանոցների միջև:
Իր հայրենիքում այս ուտեսստը կոչվում է «meldzyanosalata ke scordopsomo», ինչը նշանակում է երկու տարբեր ուտեստներ՝ աղցան և հաց: Այնուամենայնիվ, քանի որ դրանք սովորաբար մատուցվում են զույգով:
Մենք նույնպես չենք շեղվի ավանդույթներից և անմիջապես նախուտեստով պատրաստենք կողմնակի ուտեստ:
Սմբուկով աղցան սխտորահացով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Սմբուկ 1 կգ
_Բուլղարական պղպեղ 200 գ
_Կանաչ սոխ 2 ճաշի գդալ
_Մաղադանոս 3 ճաշի գդալ
_Սխտոր 3 պճեղ
_Քացախ 20 մլ
_Ձիթապտղի յուղ 110 մլ
_Աղ` ըստ համտեսի
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ համտեսի
_Հաց 12 կտոր
_Ռեհան 1 ճաշի գդալ
_Աղացած կարմիր պղպեղ` ըստ համտեսի
_Սուսամբար` ըստ համտեսի
_Կոշտ պանիր 50 գ
_Ֆետա պանիր` ըստ համտեսի
_Չերի լոլիկ 6 հատ
Սմբուկով աղցան սխտորահացով. Պատրաստման եղանակը
_Սմբուկները և պղպեղները ծակծկել պատառաքաղով և թխեք ջեռոցում 15 րոպե 200 աստիճանի տակ:
_Այս ընթացքում մանրացրեք սխտորի մի մեծ պճեղ, խառնել 50 մլ ձիթապտղի յուղի և քացախի հետ:
_Ավելացնել աղ և պղպեղ և հարել բլենդերով մինչև համասեռ դառնա: Կլպել և կտրատել սմբուկները և պղպեղները, լցնել իրար վրա: Խառնել բանջարեղենը, սոխը և մաղադանոսը, ապա վրան լցնել սխտորի սոուսը և նորից խառնել: Աղցանը պատրաստ է:
_Մանրացնել սխտորի մնացած պճեղները բլենդերի մեջ, ավելացնել ռեհան, սուսամբար, աղ, կծու պղպեղ և 60 մլ ձիթապտղի յուղ: Կծու խառնուրդը տարածել հացի կտորի վրա, ցանել քերած պինդ պանիր և թխել ջեռոցում 15 րոպե 180 աստիճանով:
_Պատրաստի հացի կտորների վրա լցնել ֆետա պանիր, զարդարել լոլիկի կտորներով և մատուցել սմբուկով աղցանի հետ:
Համոզված ենք, որ սմբուկի ու սխտորի հաջող համադրությունը ձեզ դուր կգա: Բանջարեղենի նրբության հակադրությունը սխտորի հացի խրթխրթան կեղևի հետ հիանալի խոհարարական լուծում է: Ի դեպ, ուտեստը չի ձանձրացնի և ամենայն հավանականությամբ այն կցանկանաք ուտել ամեն օր:
Սմբուկով աղցանը սխտորահացով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շատ Շքեղ Համով Սմբուկով Աղցան․ Զարմացրեք ձեզ և ձեր հյուրերին