Սմբուկով աղցան. 10 րոպեում ստացվող համեղ ուտեստ հայկական խոհանոցից

Սմբուկով աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Սմբուկով աղցան. 10 րոպեում ստացվող համեղ ուտեստ հայկական խոհանոցից

Աղցանը կարելի է մատուցել տաք կամ սառը վիճակում, այսպիսի համեղ նախուտեստը անպայման կուրախացնի ձեզ իր համով և բույրով:

Դուք նվազագույն ժամանակ կծախսեք պատրաստելու համար, իսկ արդյունքը լավ կզուգորդվի սեղանին դրված ցանկացած ուտեստի հետ:

Սմբուկով աղցան

Սմբուկով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Սմբուկ 2 հատ

_Բուլղարական պղպեղ 2 հատ

_Լոլիկ 2 հատ

_Սոխ 1 հատ

_Գազար 1 հատ

_Սխտոր 2 պճեղ

_Կանաչի՝ ըստ ճաշակի

_Աղ, պղպեղ, պապրիկա՝ ըստ ճաշակի

Սմբուկով աղցան

Սմբուկով աղցան. Պատրաստման եղանակը

_Սմբուկները կարելի է մաքրել կամ հենց կեղևով թողնել: Կտրել շերտերով:

_Թեթև աղ արած սմբուկները տապակել մի փոքր բուսական յուղով, կափարիչով ծածկված՝ մինչև ոսկե դարչնագույն:

_Մնացած բանջարեղենը կտրել կտորներով, իսկ գազարը քերել խոշոր քերիչով:

_Թավայից հանել սմբուկները և թողնել սառչի:

_Մնացած բանջարեղենը նույնպես կափարիչով ծածկված եփել մինչև փափկեն:

_Կտրել լոլիկը շերտերով, մանրացնել սխտորը և կանաչիները:

_Շոգեխաշած բանջարեղենին ավելացնել սմբուկը, լոլիկը, սխտորը, կանաչիները և խառնել:

Սմբուկով աղցան

Վերցնել կրակից և մատուցել: Սա հարմար է թե ինչպես տաք աղցան, թե սառը վիճակում՝ որպես խորտիկ: Ճաշատեսակը հիանալի կերպով համակցվում է տարբեր սառը ուտեստների, պանրի, կողմնակի ուտեստների հետ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Շատ համեղ Սմբուկով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք