Սմբուկով աղցան. 10 րոպեում ստացվող համեղ ուտեստ հայկական խոհանոցից
Աղցանը կարելի է մատուցել տաք կամ սառը վիճակում, այսպիսի համեղ նախուտեստը անպայման կուրախացնի ձեզ իր համով և բույրով:
Դուք նվազագույն ժամանակ կծախսեք պատրաստելու համար, իսկ արդյունքը լավ կզուգորդվի սեղանին դրված ցանկացած ուտեստի հետ:
Սմբուկով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սմբուկ 2 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 2 հատ
_Լոլիկ 2 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Գազար 1 հատ
_Սխտոր 2 պճեղ
_Կանաչի՝ ըստ ճաշակի
_Աղ, պղպեղ, պապրիկա՝ ըստ ճաշակի
Սմբուկով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Սմբուկները կարելի է մաքրել կամ հենց կեղևով թողնել: Կտրել շերտերով:
_Թեթև աղ արած սմբուկները տապակել մի փոքր բուսական յուղով, կափարիչով ծածկված՝ մինչև ոսկե դարչնագույն:
_Մնացած բանջարեղենը կտրել կտորներով, իսկ գազարը քերել խոշոր քերիչով:
_Թավայից հանել սմբուկները և թողնել սառչի:
_Մնացած բանջարեղենը նույնպես կափարիչով ծածկված եփել մինչև փափկեն:
_Կտրել լոլիկը շերտերով, մանրացնել սխտորը և կանաչիները:
_Շոգեխաշած բանջարեղենին ավելացնել սմբուկը, լոլիկը, սխտորը, կանաչիները և խառնել:
Վերցնել կրակից և մատուցել: Սա հարմար է թե ինչպես տաք աղցան, թե սառը վիճակում՝ որպես խորտիկ: Ճաշատեսակը հիանալի կերպով համակցվում է տարբեր սառը ուտեստների, պանրի, կողմնակի ուտեստների հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շատ համեղ Սմբուկով աղցան