Սմբուկով լցոնված պղպեղ ձմռան համար: Այս բաղադրատոմսն առաջին անգամ հանդիպել է մոտ 2 տարի առաջ և սրան անմոռաց սիրահարվեցինք: Սմբուկները շատ համեղ են, հարուստ համով, ինչ-որ չափով հիշեցնում են սնկի համը, իսկ պղպեղը` մսոտ է և անուշաբույր:
Առաջին հայացքից կարող է թվալ, որ բաղադրատոմսը բարդ է, բայց սա միայն առաջին հայացքից է:
Содержание
Սմբուկով լցոնված պղպեղ ձմռան համար. Բաղադրիչները
1 լիտրանոց բանկայի համար պետք է
- բուլղարական պղպեղի միջին — 5 հատ
- 2 փոքր սմբուկ
- մաղադանոսի և սամիթի մի-մի փոքր փունջ;
- 5-6 պճեղ սխտոր
- 1 դափնու տերեւ
- 5-6 հատիկ սև պղպեղ
Մարինադի համար
- 125 մլ ջուր
- 50 գրամ շաքար
- 25 մլ 9% քացախ
- աղ — 0.5 ճաշի գդալ
Սմբուկով լցոնված պղպեղ ձմռան համար. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Լվանալ պղպեղը և հեռացնել սերմերը:
- Ջուրը հասցնել եռման, պղպեղը լցնել և եփել 5 րոպե: Դրանից հետո հանել այն ջրից և առայժմ մի կողմ դնել:
- Մաքրել սմբուկները և կտրել շերտերով 0,5 սմ հաստությամբ:
- Տապակի մեջ տաքացնել զտված արևածաղկի ձեթը և տապակել սմբուկը մինչև երկու կողմից ոսկե դարչնագույնը, մի քիչ աղ անել:
- Կտրատել կանաչիները և սխտորը, խառնել:
- Պատրաստի կանաչիները դնել սմբուկի շերտի մեջ և ոլորել դրանք:
- Տեղադրեք ստացված գլանիկը շոգեխաշված պղպեղի մեջ:
- Դնել պղպեղ մաքուր բանկաների մեջ, նախապես ներքևի մասում դափնու տերևներ դնելուց հետո:
- Պատրաստել մարինադը նկարագրության մեջ նշված բաղադրիչներից, այն հասցնել եռման:
- Մարինադը լցնել բանկաների մեջ շարված պղպեղի վրա, դնել բանկաները` տաք ջրով կաթսայի մեջ մանրէազերծելու համար, կաթսայի ներքևի մասում փռել սրբիչ կամ եթե ունեք` կարող եք տեղադրել մետաղալարային դարակ:
- Կաթսայի ջուրը պետք է հասնի բանկայի «ուսերին»:
- 1 լիտրանոց բանկայի համար ստերիլիզացման ժամանակը 40 րոպե է:
- Այնուհետև զգուշորեն հանել բանկաները, փակել կափարիչներով, շրջել գլխիվայր և թող սառչի:
Այս պահածոն լավ պահպանվում է սենյակային ջերմաստիճանում:
Սմբուկով լցոնված պղպեղը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: