Սմբուկով կծու աղցանի շատ համեղ աղցան ենք պատրաստելու՝ առանց ձիթայուղի մեջ սմբուկը տապակելու։ Տապակելու ժամանակ սմբուկը չափազանց շատ ձիթայուղ է քաշում իր մեջ՝ արդյունքում ստացվում է շատ յուղոտ։
Այս բաղադրատոմսը լուծում է այդ խնդիրը իր պատրաստման յուրահատուկ եղանակով։
Սմբուկով կծու աղցանի շատ համեղ բաղադրիչներ
_Սմբուկ 800 գր․
_Սխտոր 4 ատամ
_Չիլի չորացրած պղպեղ 0,5 թ․ գդ․
_Չորացրած օրեգանո 0,5 թ․ գդ․
_4 ճաշի գդալ 5%-անոց քացախ
_4 ճաշի գդալ ձիթայուղ
_Մեկ փունջ թարմ մաղադանոս
_Աղ և սև պղպեղ
Սմբուկով կծու աղցանի պատրաստման եղանակը
_Սմբուկը կտրատել մանր երկար ուղղանկյուն շերտերով,
_Գազօջախին կաթսայի մեջ տաք ջուր լցնել, աղ անել և սմբուկը ավելացնում մեջ մինչև եռա մի քանի րոպե, այնքան որ չփափկի շատ,
_Այդ ընթացքում պատրաստելու ենք սոուսը․ խորը ափսեի մեջ ճզմում ենք սխտորը,
_Չորացրած չիլի պղպեղն ու օրեգանոն ավելացնում վրան,
_Աղ և սև պղպեղ անում և խառնում,
_Ձիթայուղը ավելացնում և խառնում,
_Քացախը նույնպես ավելացնում ենք սոուսի մեջ,
_Տարայի մեջ լցնում ենք ջրքամված սմբուկը,
_Սոուսը այնպես ենք լցնում սմբուկների վրա, որ բոլոր կտորների վրա լցվի,
_Վրան ավելացնում ենք մանր կտրատրված մաղադանոսը, փակում կափարիչը և դնում սառնարան 3 ժամով։
Մատուցում ենք սառը վիճակում, մատուցելուց առաջ կարելի է վրան ձիթայուղ և չիլի պղպեղ ավելացնել։
Համտեսից հետո, համոզված ենք այն կդառնա ձեր ամառային սեղանի մշտական աղցաններից մեկը։