Սմբուկով նախուտեստ. Առաջարկում ենք պատրաստել պարզ և միևնույն ժամանակ բնօրինակ խորտիկ` սմբուկով լեզվակներ:
Գրեթե ոչ մի սեղան ամբողջական չէ առանց խորտիկի: Ինչ-որ մեկը սիրում է սենդվիչներ, ինչ-որ մեկը` կանապեներ, ինչ-որ մեկը պարզապես պատրաստում է պանիր, երշիկեղենի և բանջարեղենի ափսե:
Անշուշտ, շատերն արդեն պատրաստել են, և նույնիսկ ավելին, փորձել են նման նախուտեստներ, ուստի եկեք անցնենք այս բաղադրատոմսով սմբուկ պատրաստելու գործընթացին:
Սմբուկով նախուտեստ. 8-10 լեզվակ պատրաստելու համար անհրաժեշտ բաղադրիչներ.
- Սմբուկ — 1 հատ
- Լոլիկ — 1-2 հատ, ավելի լավ է երկարավուն
- Մայոնեզ — 50 գ
- Արևածաղկի ձեթ — 120 գ
- Սխտոր — 1 պճեղ (կարող եք օգտագործել աղացած սխտոր)
- Աղ ըստ համտեսի
Սմբուկով նախուտեստ. Պատրաստման գործընթացը
- Սմբուկը և լոլիկը, լվանալ և չորացնել: Այնուհետև կտրել սմբուկը երկայնքով, որպեսզի երկար ժապավեններ ստացվի 5-7 մմ հաստությամբ: Սմբուկին բնորոշ դառնությունից ազատվելու համար կարող եք կտրատած կտորները դնել կես ժամվա ընթացքում աղով սառը ջրի լուծույթի մեջ: Մոտ 1 ճաշի գդալը 1 լիտր ջրի համար:
- Տաքացնել յուղը թավայի մեջ և տապակել չոր սմբուկի կտորները 3-5 րոպե միջին ջերմության վրա, ավելացնելով աղ երկու կողմերից:
- Պատրաստի սմբուկները դնել առանձին ափսեի մեջ և թողնել, որ սառչեն: Ափսեն կարելի է ծածկել թղթի սրբիչով, որպեսզի դրա մեջ ավելցուկային յուղը ներծծվի:
- Ճզմել սխտորը սխտորի ճզմիչով կամ մանր կտրատել: Մայոնեզը լցնել փոքրիկ ամանի մեջ, ավելացնել սխտորը և մանրակրկիտ խառնել: Կտրել լոլիկները ամբողջ օղակներով (հետեւաբար, ավելի լավ է օգտագործել երկարավուն սորտերի լոլիկները): Սառած սմբուկի վրա քսել մայոնեզի և սխտորի բարակ շերտ:
- Մի կողմի վրա դնել լոլիկի օղակ և վրայից ծածկել այն սմբուկով, կեսից թեքելով:
- Արդյունքում այսպիսի լեզու եք ստանում: Այժմ պարզ է դառնում, թե ինչու է այս բաղադրատոմսը ստացել անվանումը` սմբուկի լեզուներ ) Մատուցել սառեցված նախուտեստը` զարդարելով մաղադանոսով և սամիթով:
Սմբուկով նախուտեստը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: