Այսպիսի Սմբուկով նախուտեստ պահոցում ունենալը երաշխիք է, որ երբեք չեք մտածի, թե ինչ հյուրասիրել անսպասելի հյուրերին:
Այս նախուտեստը հաճախ շփոթում են սնկի հետ՝ շատ անսովոր, բուրավետ, ախորժելի, հիանալի հավելում է ցանկացած կողմնակի ճաշատեսակների, մսային ուտեստների համար:
Սմբուկով նախուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սմբուկ 2 կգ
_Քաղցր պղպեղ 6 հատ
_Լոլիկ 4 հատ
_Կծու պղպեղ 1 հատ
_Սխտոր 3 գլուխ
_Աղ 2 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_Քացախ 9% 80 գ
_Բուսական յուղ
Սմբուկով նախուտեստ. Պատրաստման եղանակը
_Սմբուկը կտրատել 1 սմ հաստությամբ շրջանակներով, աղ անել, խառնել և թողնել 30 րոպե։
_Բլենդերով կամ մսաղացով մանրացնել քաղցր ու կծու պղպեղը, լոլիկը։
_Սմբուկը լվանալ սառը ջրով և լավ քամել։
_Տապակել փոքր քանակությամբ բուսայուղի մեջ, մինչև երկու կողմից ոսկե դարչնագույն լինի։
_Կարելի է դրանց վրա ուղղակի յուղ ցողել, խառնել և տապակել չոր տապակի մեջ, որպեսզի ուտեստը չափազանց յուղոտ չլինի։
_Մանրացված բանջարեղենային սոուսը դնել կրակին, ավելացնել շաքարավազը, բերել եռման աստիճանի, եռացնել մի երկու րոպե, լցնել քացախը, խառնել, եռացնել կես րոպե և հանել կրակից։
_Սմբուկի յուրաքանչյուր կտոր պատառաքաղով վերցնել, թաթախել այս սոուսի մեջ և լցնել մաքուր բանկաների մեջ, մի փոքր սեղմելով։
_Երբ ամբողջը դրված է բանկաների մեջ, լցնել սոուսի մնացած մասը և ծածկել կափարիչներով:
_Կաթսայի մեջ փռել սրբիչ, մինչև բանկաների ուսերը տաք ջուր լցնել և եռման պահից 15 րոպե ստերիլիզացնել, եթե վերցրել եք 500 գ տարաներ։
_Փակել կափարիչներով և թողնել սառչեն:
Պահածոները դնել զով սենյակում կամ մառանում:
Նախուտեստը շատ համեղ է, չափավոր կծու և համադրվում է տարբեր կողմնակի ուտեստների հետ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Յուրահատուկ սմբուկով ուտեստ