Սմբուկով պղպեղի մարինադ ձմռան համար: Իհարկե խանութում տարբեր պահածոներ են վաճառվում, բայց դրանք անհամեմատելի են տնականի հետ:
Անկախ նրանից, թե դա միայն վարունգի թթու է, կամ բարդ բաղադրությամբ աղցաններ, տնական պահածոն միշտ էլ գերադասելի է իր համի առումով: Ի վերջո, տանը ձեր հայեցողությամբ կարող եք կարգավորել բաղադրիչների քանակը: Եվ, ամենակարևորը, վստահ լինել մթերքի որակի վրա:
Այսօր ուզում ենք կիսել մի շատ համեղ աղցանի բաղադրատոմս, որի օգնությամբ կպատրաստեք Սմբուկով պղպեղի մարինադ ձմռան համար:
Սմբուկով պղպեղի մարինադը նույնքան համեղ է, որքան գեղեցիկ: Եթե կարմիր պղպեղով եք պատրաստում, ապա բանկայի պարունակությունը շատ էլեգանտ տեսք կունենա: Մանուշակագույն դդմիկը հերթագայվում է կանաչիներով և կարմիր պղպեղով: Մատուցելիս, ափսեի մեջ այս նախուտեստը շատ գեղեցիկ է թվում:
Սմբուկով պղպեղի մարինադ. Բաղադրությունը
- Բուլղարական պղպեղ 2 կգ
- Սմբուկ 2.5 կգ
- Կարմիր պղպեղ 2 հատ
- Սխտոր 200 գ
- Ջուր 600 մլ
- Արեւածաղկի ձեթ 250 մլ
- Աղ 3 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ 5 ճաշի գդալ
- Համեմ 1 փունջ
- Սամիթ 1 փունջ
- Դափնու տերև 5 հատ
- Սև պղպեղ հատիկով 10 հատ
- Քացախ 80 մլ
Սմբուկով պղպեղի մարինադ. Պատրաստման եղանակը
- Կտրել սմբուկը շերտերով, պղպեղը քառորդի մասերով և մանր կտրատել կանաչիները:
- Աղալ սխտորը և կծու պղպեղը մսաղացով, ավելացնել կտրատած կանաչի:
- Մարինադի համար խառնել ջուրը, շաքարը, յուղը, քացախը և աղը: Դրան ավելացնել սև պղպեղ և դափնու տերևներ:
- Թեթևակի շոգեխաշել այս խառնուրդի մեջ կտրատած պղպեղը և սմբուկը:
- Լցնել բանկաները, հերթով շարելով բանջարեղենը հերթագայելով կանաչիների, սխտորի և կծու պղպեղի խառնուրդով: Վերջում զգուշորեն լցնել մարինադը:
- Փռել սրբիչ մի մեծ կաթսայի ներքևի մասում և շարել բանկաները դրա վրա: Լցնել կաթսան ջրով, հասցնել եռման և ստերիլիզացնել ևս 40 րոպե:
- Բանկաները կափարիչներով ամուր փակել, շրջել գլխիվայր, տաք փաթաթել: Սառչելուց հետո պահեստավորել մութ, զով տեղում:
Ձմռանը պահածոների պատրաստման և երկարատև պահպանման համար ընտրեք միայն բարձրորակ մթերքներ: Մի մոռացեք տարաների և կափարիչների համապատասխան մշակման մասին:
Սմբուկով պղպեղի մարինադը ձմռան համար պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: