Սմբուկով պղպեղի մարինադ
Քանի դեռ սմբուկի և պղպեղի սեզոնը չի անցել, անպայման պատրաստեք այս համեղ, օրիգինալ բաղադրատոմսը: Մարինադն աներեւակայելի համեղ է ստացվում, իսկ պղպեղն ու սմբուկն աներևակայելի հաճելի են համադրվում: Ձմռան համար պատրաստվող այս խորտիկը շատ համեղ է ստացվում:
Содержание
Սմբուկով պղպեղի մարինադ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Կանաչիներ ըստ ցանկության
- Սմբուկ 2 կգ
- Բուլղարական պղպեղ 2 կգ
- Սխտոր 100 գ
Սմբուկի ջուր
- Ջուր 3 լ
- Աղ 1 ճաշի գդալ
Մարինադ
- Ջուր 1 լ
- Աղ 50 գ
- Շաքարավազ 150 գ
- Բուսական յուղ 200 գ
- 230 գ 4-5% խնձորի քացախ (150-160 գ 6%; 100-110 գ 9%);
- Դափնու տերև 3-4 հատ
- Բուրավետ պղպեղ 15 հատ
Սմբուկով պղպեղի մարինադ. Պատրաստման եղանակը
- Սմբուկներից հեռացնել կեղևը, այնուհետև ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, այնտեղ աղ լցնել, խառնել: Կտրել սմբուկները 1,5 սմ կտորներով, լցնել աղաջրի մեջ և թողնում 20-30 րոպե:
- Մանրակրկիտ մաքրել պղպեղը և կտրել մեծ շերտերով:
- Խոր կաթսայի մեջ լցնել ջուրը, աղ ու շաքար, ավելացնել բուսական յուղ և քացախ: Ավելացնել նաև դափնու տերևներ և պղպեղի հատիկներ ու հասցնել եռման:
- Այժմ, հերթով, պետք է այս եռման հեղուկի մեջ մեկ րոպեով գցել պղպղեները և աղաջրից հանած սմբուկները:
- Մարինադի մեջ թեթև խաշված այս պղպեղը լցնել մի ամանի մեջ, իսկ սմբուկները՝ առանձին ամանի մեջ:
- Այժմ վերցնում ենք պահածոյի բանկաները, ներքևում դնել սմբուկներ, ապա քաղցր պղպեղը, մի քանի սխտորի շերտիկ և ցանկության դեպքում` կանաչիներ ենք ավելացնում: Այսպես շարել բանկաներում շերտերը մինչև բոլոր բաղադրիչների սպառումը:
- Քամված մարինադը նորից լցնել տապակի մեջ և թողնել, որ կրկին եռա: Լցնել բանկաները մարինադով: Դրանից հետո մենք վերցնել մեծ կաթսա. տակը սրբիչ փռում և բանկաները դնում մեջը:
- Բանկաների վրա դնել կափարիչներ, կաթսայի մեջ տաք ջուր լցնել, տակը ցածր կրակ վառել, հասցնել եռման և ստերիլիզացնել 10-12 րոպե: Եթե 500 մլ բանկա է`15 րոպե, 700 մլ-ի դեպքում`20 րոպե:
- Դրանից հետո եռացող ջրից զգուշորեն հանել բանկաները և փակել դրանք: Շրջել գլխիվայր և փաթաթած թողեք, մինչև սառչի:
Սմբուկով պղպեղի մարինադը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: