Սմբուկով և ձվով աղցան. Մինչ մայրս սմբուկ է լցոնում տարբեր տեսակի միջուկներով, ես նախընտրում եմ դրանցով աղցաններ պատրաստել:
Որքան ավելի է մոտենում հոկտեմբերն, այնքան ավելի հաճախ են մեր սեղանին սմբուկներ հայտնվում: Այնպես որ կարելի է բացել խոհարարական հին գրքերը և այնտեղ փնտրել մոռացված, բայց հետաքրքիր բաղադրատոմսեր, ահա այսպես ես գտա սմբուկով և ձվով աղցանի պատրաստման եղանակը:
Содержание
Սմբուկով և ձվով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սմբուկ 1 հատ
- Լոլիկ 2 հատ
- Սխտոր 2-3 պճեղ
- Սոխ 1 հատ
- Ձու 2 հատ
- Մաղադանոս 1 փունջ
- Մայոնեզ 2 ճաշի գդալ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Արևածաղկի ձեթ` ըստ ճաշակի
Սմբուկով և ձվով աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ մեծ սմբուկը, հեռացնել պոչը, եթե կեղևը կոշտ է, հեռացնել այն: Կտրել սմբուկը միջին չափի խորանարդիկներով:
- Տաքացնել յուղը թավայի մեջ, տապակել սմբուկը:
- Պատրաստի ոսկեգույն սմբուկները լցնել թղթե սրբիչի վրա, որ այն կլանի յուղը: Այդ ընթացքում մաքրել սոխը, կտրել բարակ կես օղակներով: Այն նույնպես տապակել յուղի մեջ:
- Հավի ձվերը պինդ խաշել և սառեցնել: Կտրել դրանք խորանարդիկներով: Նույն կերպ մանրացնել լոլիկը՝ նախօրոք հեռացնելով ցողունները: Կտրատել կանաչիները և սխտորը ճզմել մամլիչով:
- Լցնել բոլոր պատրաստված բաղադրիչները և սմբուկի սառեցված խորանարդները խորը աղցանի ամանի մեջ: Ավելացնել մայոնեզ, աղ և պղպեղ, նրբորեն խառնել բաղադրիչները:
Ի դեպ, ըստ այս աղցանի տարբերակներից մեկի, սոխը ոչ թե պետք է տապակվի, այլ մարինացվի քացախի մեջ: Սա խորտիկն ավելի համեղ և փխրուն կդարձնի: Մատուցելուց առաջ աղցանը դնել սառնարանում:
Սմբուկով և ձվով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: