Սմբուկով և պղպեղով լեչո

ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Սմբուկով և պղպեղով լեչո. Հյութեղ, վիտամիններո հարուստ, աչք շոյող ու ամառվա բույրով պահածո: ստացվում է: Այս պահածոյացված հավելումը կարող է ծառայել որպես կարտոֆիլին, մսին և թռչնամսին զարմանալի պայծառություն ու համ տվող լրացում: Մի կտոր թարմ թխած հացով կամ բոքոնով լեչոն նույնպես շատ համեղ է:

Ցանկության դեպքում սմբուկով և պղպեղով լեչոյին կարելի է ավելացնել մանր կտրատած կանաչիներ` սամիթ, մաղադանոս կամ համեմ: Թարմ կանաչիներն ավելացնել սխտորի հետ միասին և թող եփվի մոտ 10 րոպե: Կանաչիները հատուկ բույրեր կավելացնեն պատրաստի լեչոյին:

Սմբուկով և պղպեղով լեչո

Սմբուկով և պղպեղով լեչո. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Սմբուկ 1400 գր

_Լոլիկ 800 գր

_Բուլղարական պղպեղ 500 գր

_Գազար 500 գր

_Սոխ 500 գր

_Սխտոր 7 պճեղ

_Շաքար 100 գր

_Աղ 2 ճաշի գդալ

_Բուսական յուղ 1 բաժակ:

_Քացախ 100 մլ

Սմբուկով և պղպեղով լեչո

Սմբուկով և պղպեղով լեչո

Սմբուկով և պղպեղով լեչո. Պատրաստման եղանակը

Նախ պետք է պատրաստել անհրաժեշտ բոլոր բաղադրիչները:

_Յուրաքանչյուր լոլիկի վրա խաչաձև կտրվածք անել, վրան լցնել եռացրած ջուր և թողնել 1-2 րոպե: Այնուհետև ջուրը քամել և առանց մեծ ջանքերի հանել կեղևը:

_Անցկացնել լոլիկները մսաղացով կամ բլենդերով մանրացնել: Եթե ​​չունեք բլենդեր կամ մսաղաց, ապա կարող եք օգտագործել խոշոր քերիչ (այս դեպքում անհրաժեշտ չէ հեռացնել կեղևը, կտրեք յուրաքանչյուր լոլիկը 2 մասի և քերեք այն):

_Ստերիլացնել բանկաներն ու կափարիչները ցանկացած հարմար եղանակով: Կարելի է, օրինակ, մաքուր կափարիչները և բանկաները դնել սառը ջեռոցում, ջերմաստիճանը սահմանել 180-190 աստիճանի և թողնել 20-30 րոպե:

_Մաքրել գազարը, սոխը և սխտորը, կտրել սմբուկի պոչերը: Լվանալ բոլոր բանջարեղենները հոսող ջրի տակ:

_Գազարները քերել խոշոր քերիչով, իսկ սոխը կտրել բարակ կես օղակներով:

_Կտրել բուլղարական պղպեղը մեջտեղից, հեռացնել միջուկը սերմերով և ցողուններով: Կտրել յուրաքանչյուր կտորը կես օղակներով:

_Սմբուկները մանրացնել խորանարդներով կամ միջին չափի կտորներով:

_Լցնել բուսական յուղը կաթսայի մեջ, կրակի վրա դնել և սպասել, որ յուղը տաքանա: Լցնել գազարն ու սոխը և տապակել: Պարբերաբար խառնել բանջարեղենը, որպեսզի դրանք չայրվեն և այս եղանակով եփել մոտ 7 րոպե:

_Այնուհետև լցնել սմբուկը, բուլղարական պղպեղը և լոլիկը:

_Դրանից հետո ավելացնել աղ և շաքար:

_Զգուշորեն խառնել ամեն ինչ, սպասել, մինչև եռա, և միջին կրակի վրա եփել բանջարեղենը մոտ 30 րոպե:

_Լեչոյի վրա ավելացնել նախապես մանրացված սխտորը: Եթե ​​ձեզ դուր չի գալիս սխտորի համը, ընդհանրապես մի ավելացրեք:

_Ավելացնել քացախ և լավ խառնել: Եփել ևս 10 րոպե: Համտեսել և ստուգել, թե արդյոք կա բավարար քանակությամբ աղ, շաքար և քացախ: Եթե ​​որևէ բաղադրիչ քիչ է, ապա ավելացնել ձեր ցանկությամբ:

_Պատրաստի լեչոն լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել ստերիլ կափարիչներով:

_Շրջել գլխիվայր ու փաթաթել սրբիչով կամ տաք ծածկոցով: Թողնել, որ ամբողջովին սառչի սենյակային ջերմաստիճանում, այնուհետև այն երկար ժամանակ պահելու համար այն դնել նկուղում կամ պահոցում:

Սմբուկով և պղպեղով լեչո

Սմբուկով և պղպեղով լեչոն պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Իմամ Բայալդի

Խնդրում ենք Գնահատեք