Սմբուկով և սնկով աղցան. Համեղ ուտեստ, որն ամառվա համ ունի

Սմբուկով և սնկով աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Սմբուկով և սնկով աղցան. Համեղ ուտեստ, որն ամառվա համ ունի

Արևելքում սմբուկը կոչվում է երկարակեցության բանջարեղեն: Բայց մենք, այս հիանալի բանջարեղենի մեծ սիրահարները, նույնիսկ չգիտենք, որ այն աճեցվել է արդեն 1500 տարի առաջ: Մերձավոր Արևելքում, Հնդկաստանում և Հարավային Ասիայում սմբուկներն աճում էին վայրի բնության մեջ: Եվ երբ մարդկությունը ուշադրություն դարձրեց դրանց վրա, սկսվեց իսկական իրարանցում: Այն ժամանակ նույնիսկ հավատում էին, որ եթե սմբուկը եփեք սխտորով և ուտեք այն, ապա այն կբուժի ատամի ցավը:

Համենայն դեպս, այդ ժամանակ սմբուկները բալասան էին շատ հիվանդությունների համար: Թերևս այս պատճառով, ենթագիտակցորեն, մենք սիրում ենք ամռանը այդքան շատ պատրաստել դրանք և պատրաստել ձմռանը հետագա օգտագործման համար: Այսօր մենք ձեզ կասենք, թե ինչպես սնկով սմբուկ պատրաստել տապակի մեջ:

Սմբուկով և սնկով աղցան

Սմբուկով և սնկով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Շամպինիոն 150 գ
  • Սմբուկ 300 գ
  • Սոխ 1 հատ
  • Սխտոր 3 պճեղ
  • Մաղադանոս 1 փունջ
  • Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ
  • Կանաչ սոխ 1 փունջ
  • Աղ` ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

Սմբուկով և սնկով աղցան

Սմբուկով և սնկով աղցան

Սմբուկով և սնկով աղցան. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ, սմբուկները կտրեք միջին չափի խորանարդներով: Շատերին դուր չի գալիս, թե որքան դառն է եփած սմբուկի կեղեւը: Այնպես որ, դուք կարող եք կտրել այն: Պարզապես հիշեք, որ սմբուկի օգտակար հատկությունները կեղևի մեջ են:
  2. Արևածաղկի ձեթով նախապես տաքացրած թավայում տապակել սմբուկները մինչև ոսկե դարչնագույնը, մոտ 15 րոպե:
  3. Հիմա սունկը մանր կտրատել և լցնել ու 1-2 րոպե տապակել սմբուկով թավայի մեջ:
  4. Սմբուկն ու սունկը համեմել աղով և պղպեղով՝ ըստ ճաշակի: Եփել բանջարեղենը ևս 2 րոպե:
  5. Մաքրել սխտորը և սոխը: Ճզմել սխտորը դանակի հարթ կողմով և կտրատել սոխը խորանարդներով:
  6. Հիմա սմբուկին ավելացնել այս ամբողջ գեղեցկությունը և խառնել ամեն ինչ:
  7. Բանջարեղենը մի քանի րոպե թողնել թավայի մեջ, որպեսզի թափանցիկ դառնա:
  8. Ամենահաճելի մասն այն է, որ տաք բուրավետ աղցանի վրա ցանել մանր կտրատած կանաչիներ: Այնպես որ, մի խնայեք մաղադանոսն ու կանաչ սոխը:

Սմբուկով և սնկով աղցան

Կես ժամից էլ քիչ ժամանակում այս աղցանն արդեն սեղանին է: Պետք է նշենք, որ աղցանը լավ համադրվում է մակարոնեղենի և շիլաների հետ: Ցանկության դեպքում աղցանին կարող եք ավելացնել լոլիկ և բուլղարական պղպեղ, այդպես համն ավելի պայծառ կլինի:

Սմբուկով և սնկով աղցանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Սմբուկով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք