Սմբուկով և սնկով աղցան. Համեղ ուտեստ, որն ամառվա համ ունի
Արևելքում սմբուկը կոչվում է երկարակեցության բանջարեղեն: Բայց մենք, այս հիանալի բանջարեղենի մեծ սիրահարները, նույնիսկ չգիտենք, որ այն աճեցվել է արդեն 1500 տարի առաջ: Մերձավոր Արևելքում, Հնդկաստանում և Հարավային Ասիայում սմբուկներն աճում էին վայրի բնության մեջ: Եվ երբ մարդկությունը ուշադրություն դարձրեց դրանց վրա, սկսվեց իսկական իրարանցում: Այն ժամանակ նույնիսկ հավատում էին, որ եթե սմբուկը եփեք սխտորով և ուտեք այն, ապա այն կբուժի ատամի ցավը:
Համենայն դեպս, այդ ժամանակ սմբուկները բալասան էին շատ հիվանդությունների համար: Թերևս այս պատճառով, ենթագիտակցորեն, մենք սիրում ենք ամռանը այդքան շատ պատրաստել դրանք և պատրաստել ձմռանը հետագա օգտագործման համար: Այսօր մենք ձեզ կասենք, թե ինչպես սնկով սմբուկ պատրաստել տապակի մեջ:
Սմբուկով և սնկով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Շամպինիոն 150 գ
- Սմբուկ 300 գ
- Սոխ 1 հատ
- Սխտոր 3 պճեղ
- Մաղադանոս 1 փունջ
- Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ
- Կանաչ սոխ 1 փունջ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Սմբուկով և սնկով աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Նախ, սմբուկները կտրեք միջին չափի խորանարդներով: Շատերին դուր չի գալիս, թե որքան դառն է եփած սմբուկի կեղեւը: Այնպես որ, դուք կարող եք կտրել այն: Պարզապես հիշեք, որ սմբուկի օգտակար հատկությունները կեղևի մեջ են:
- Արևածաղկի ձեթով նախապես տաքացրած թավայում տապակել սմբուկները մինչև ոսկե դարչնագույնը, մոտ 15 րոպե:
- Հիմա սունկը մանր կտրատել և լցնել ու 1-2 րոպե տապակել սմբուկով թավայի մեջ:
- Սմբուկն ու սունկը համեմել աղով և պղպեղով՝ ըստ ճաշակի: Եփել բանջարեղենը ևս 2 րոպե:
- Մաքրել սխտորը և սոխը: Ճզմել սխտորը դանակի հարթ կողմով և կտրատել սոխը խորանարդներով:
- Հիմա սմբուկին ավելացնել այս ամբողջ գեղեցկությունը և խառնել ամեն ինչ:
- Բանջարեղենը մի քանի րոպե թողնել թավայի մեջ, որպեսզի թափանցիկ դառնա:
- Ամենահաճելի մասն այն է, որ տաք բուրավետ աղցանի վրա ցանել մանր կտրատած կանաչիներ: Այնպես որ, մի խնայեք մաղադանոսն ու կանաչ սոխը:
Կես ժամից էլ քիչ ժամանակում այս աղցանն արդեն սեղանին է: Պետք է նշենք, որ աղցանը լավ համադրվում է մակարոնեղենի և շիլաների հետ: Ցանկության դեպքում աղցանին կարող եք ավելացնել լոլիկ և բուլղարական պղպեղ, այդպես համն ավելի պայծառ կլինի:
Սմբուկով և սնկով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սմբուկով աղցան