Սնկով աղցան. Արագ ու համեղ նախուտեստ
Ցանկանու՞մ եք ընդունել սիրելի մարդկանց հիացական հաճոյախոսությունները խնջույքի երեկոյան: Դրա համար ձեզ ենք ներկայացնում հմայիչ տարտալետների մեջ մատուցվող սնկով աղցան, որը կարելի է մատուցել թե ինչպես սառը նախուտեստ, այնպես էլ որպես աղցան:
Նախուտեստը պատրաստվում է ամենապարզ բաղադրիչներից և շատ արագ: Փխրուն տարտալետկաները երկար ժամանակ չեն խոնավանում և մնում են փխրուն, այդպես աղցանը շատ գեղեցիկ տեսք ունի, բացի այդ, հարմար է այն ձեռքերով վերցնել, չնայած, իհարկե կարող եք այն մատուցել սովորական աղցանի ամանի մեջ:
Աղցանը կծվություն է ստանում կորեական գազարի շնորհիվ: Բայց դա հաջողությամբ հարթվում է խաշած ձվով և սոխով տապակած սնկով: Ստացվում է հագեցնող, համեղ և չափավոր կծու:
Սնկով աղցան.Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կորեական գազար 50 գ
- Ձու 2 հատ
- Շամպինիոն 200 գ
- Սոխ 0,5 հատ
- Թթու վարունգ 1 հատ
- Հալած պանիր 1 հատ
- Մայոնեզ 1-2 ճաշի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ 1-2 ճաշի գդալ
- 12-15 տարտալետ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Սնկով աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Ձվերը եփել 10 րոպե, սառը ջրով սառեցնել և կեղևները հեռացնել:
- Մանր կտրատել սոխի կեսը և տապակել թավայի մեջ տաքացրած արևածաղկի ձեթով:
- Ավելացնել մանր կտրտած շամպինիոններ, եփել ևս 5 րոպե, հանել կրակից և թող սառչեն:
- Քերել ձվերը և սերուցքային պանիրը, մանր կտրատել կորեական գազարը, թթու վարունգը կտրել խորանարդիկներով:
- Լցնել բոլոր բաղադրիչները խորը ամանի մեջ, համեմել մայոնեզով, աղով և պղպեղով `ըստ ճաշակի: Լցնել տարտալետներն աղցանով:
Տարտետներում նախուտեստները յուրօրինակ և գործնական լուծում են բանկետների, պիկնիկների, երեկույթների ժամանակ:
Սնկով աղցանը պատրաստ է
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլով աղցան