Սնկով ապուր կարտոֆիլով.Սերուցքային պանիրը, ինչպես նաև շամպինիոնների և չորացրած սնկի համադրությունն այս ուտեստին տալիս են յուրահատուկ բույր, մինչդեռ կարտոֆիլն ու հնդկաձավարը ապուրը դարձնում են ոչ միայն համեղ, այլև շատ գոհացուցիչ:
Մեր օրերում ոչ բոլոր տնային տնտեսուհիները կարող են իրենց թույլ տալ երկար կանգնել վառարանի մոտ, բայց, եթե դուք իսկապես ցանկանում եք հաճույք պատճառել ձեր ընտանիքին հագեցնող և շատ համեղ ուտելիքով և իհարկե նույնպես պարզ, բայց համեղ ուտեստների հավերժ որոնման մեջ եք, ապա առաջարկում ենք ուշադրություն դարձնել կարտոֆիլով սնկով ապուրին:
Սնկով ապուր կարտոֆիլով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարտոֆիլ 350 գ
_Հնդկաձավար 100 գ
_Շամպինիոն 200 գ
_Սոխ 1 հատ
_Գազար 1 հատ
_Սերուցքային պանիր 2 ճաշի գդալ
_Չոր սունկ 1 թեյի գդալ
_Կանաչիներ `ըստ ճաշակի
_Աղ` ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
Սնկով ապուր կարտոֆիլով. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլը մաքրել և կտրել փոքր խորանարդիկներով: Կաթսայի մեջ եռացնել մեկ ու կես լիտր ջուր և մեջը լցնել կարտոֆիլը:
_Հնդկաձավարը մանրակրկիտ լվանալ և լցնել կարտոֆիլի վրա:
_Սոխը մանր կտրատել և գազարը քերել խոշոր քերիչով: Տապակել մի փոքր արևածաղկի ձեթով:
_Տապակած սոխեռածի մեջ ավելացնել չորացրած սունկ և բարակ կտրտած շամպինիոններ, թեթևակի տապակել:
_Թավայի պարունակությունը լցնել կարտոֆիլով և հնդկաձավարով կաթսայի մեջ:
_Ապուրին ավելացնել սերուցքային պանիր և համեմել աղով և պղպեղով` ըստ ճաշակի: Վերջում ավելացնել մանր կտրատած կանաչիները:
Ճաշատեսակը ստացվում է շատ բուրավետ և համեղ: Լրացուցիչ կծվության համար պատրաստի ապուրի մեջ կարող եք ճզմել նաև մեկ պճեղ սխտոր:
Սնկով ապուրը կարտոֆիլով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դդումով ապուր