Սոխով բլիթներ. Ապուրի համար ավելի լավ նախուտեստ կարելի է չփնտրել:
Հացը ամեն ինչի գլուխն է, և այն կարելի է գտնել յուրաքանչյուր տանը։ Բայց ո՞վ ասաց, որ դա պետք է լինի սովորական բոքոն կամ լավաշ։ Ցանկացած պահի դուք կարող եք պատրատել թարմ, բուրավետ, կարմրավուն և հագեցնող սոխով բլիթներ:
Ուզբեկստանում սա ազգային ուտեստ է, Չինաստանում սոխով բլիթները պատրաստում հենց փողոցներում, իսկ բարերում մատուցում են գարեջրի հետ։
Սոխով բլիթներ. Բաղադրիչներ
_Ցորենի ալյուր 350 գ
_Սոխ 1 հատ
_Կանաչ սոխ՝ ըստ ճաշակի
_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Խմորիչ 1 թեյի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
_Գազավորված ջուր 180 մլ
Սոխով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Սոխը հնարավորինս մանր կտրատել և մի կողմ դնել։
_Գազով ջուրը մի փոքր տաքացնել և վրան ավելացնել խմորիչն ու շաքարավազը։ Թողնել 5 րոպե։
_Ալյուրը մաղել և խառնել աղի հետ։ Ավելացնել խմորիչով ջրի մեջ և լցնել 3 ճաշի գդալ ձեթ։
_Խմորը հունցել, այնուհետև ավելացնել սոխը և նորից հունցել, մինչև այն հավասարաչափ բաշխվի։
_Խմորը 30 րոպե թողնել սրբիչի տակ։
_Խմորը գրտնակել մեկ շերտով կամ բաժանել մասերի և գրտնակել յուրաքանչյուր գնդիկը։ Հաստությունը պետք է լինի ոչ ավելի, քան 3-5 միլիմետր:
_Բլիթները տաք թավայի մեջ տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը երկու կողմից:
Կանաչ սոխը ըստ ցանկության, բայց խորհուրդ է տրվում:
Ավելի լավ է չհրաժարվել գազավորված ջրից, դրանով բլիթները եթերային են, առաձգական և միևնույն ժամանակ քնքուշ, առանց դրա նույնը չի լինի:
Ի դեպ, եթե չեք սիրում յուղոտ ուտելիքներ. այս բլիթները կարելի է պատրաստել նաև ջեռոցում, պարզապես խմորի վրա մի քանի անցք բացեք։
Եթե ձեզ դուր եկավ այս բաղադրատոմսը, ապա անպայման պահպանեք այն:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փքուն ալադիներ