Սոխով բլիթներ. Սա պարզապես համեղ հաց չէ այլ ավանդական ասիական խորտիկ

Սոխով բլիթներ ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Սոխով բլիթներ. Ապուրի համար ավելի լավ նախուտեստ կարելի է չփնտրել:

Հացը ամեն ինչի գլուխն է, և այն կարելի է գտնել յուրաքանչյուր տանը։ Բայց ո՞վ ասաց, որ դա պետք է լինի սովորական բոքոն կամ լավաշ։ Ցանկացած պահի դուք կարող եք պատրատել թարմ, բուրավետ, կարմրավուն և հագեցնող սոխով բլիթներ:

Ուզբեկստանում սա ազգային ուտեստ է, Չինաստանում սոխով բլիթները պատրաստում հենց փողոցներում, իսկ բարերում մատուցում են գարեջրի հետ։

Սոխով բլիթներ
Սոխով բլիթներ. Բաղադրիչներ

_Ցորենի ալյուր 350 գ

_Սոխ 1 հատ

_Կանաչ սոխ՝ ըստ ճաշակի

_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Խմորիչ 1 թեյի գդալ

_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի

_Գազավորված ջուր 180 մլ

Սոխով բլիթներ

Սոխով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Սոխը հնարավորինս մանր կտրատել և մի կողմ դնել։

_Գազով ջուրը մի փոքր տաքացնել և վրան ավելացնել խմորիչն ու շաքարավազը։ Թողնել 5 րոպե։

_Ալյուրը մաղել և խառնել աղի հետ։ Ավելացնել խմորիչով ջրի մեջ և լցնել 3 ճաշի գդալ ձեթ։

_Խմորը հունցել, այնուհետև ավելացնել սոխը և նորից հունցել, մինչև այն հավասարաչափ բաշխվի։

_Խմորը 30 րոպե թողնել սրբիչի տակ։

_Խմորը գրտնակել մեկ շերտով կամ բաժանել մասերի և գրտնակել յուրաքանչյուր գնդիկը։ Հաստությունը պետք է լինի ոչ ավելի, քան 3-5 միլիմետր:

_Բլիթները տաք թավայի մեջ տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը երկու կողմից:

Կանաչ սոխը ըստ ցանկության, բայց խորհուրդ է տրվում:

Ավելի լավ է չհրաժարվել գազավորված ջրից, դրանով բլիթները եթերային են, առաձգական և միևնույն ժամանակ քնքուշ, առանց դրա նույնը չի լինի:

Սոխով բլիթներ

Ի դեպ, եթե չեք սիրում յուղոտ ուտելիքներ. այս բլիթները կարելի է պատրաստել նաև ջեռոցում, պարզապես խմորի վրա մի քանի անցք բացեք։

Եթե ձեզ դուր եկավ այս բաղադրատոմսը, ապա անպայման պահպանեք այն:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Փքուն ալադիներ

Խնդրում ենք Գնահատեք