Սոխով լոլիկն ավելի լավն է, քան սովորական պահածոն: Սա բանջարեղենի ամենաիդեալական համադրություններից է։ Դրանք բարձրացնում են միմյանց համը, և այս թթուն իր որակներով գերազանցում է շատ պահածոյացված լոլիկներին:
Սոխով Լոլիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ լոլիկ 500 գ
_ սոխ 2-3 հատ
_ դափնու տերև 2 հատ
_ բուրավետ պղպեղ 6 հատ
_ մեխակ 2 հատ ըստ ցանկության
_ գիհի սերմեր 2 հատ ըստ ցանկության
Մարինադը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է.
_ ջուր 1 լ
_ աղ 1 ճաշի գդալ
_ շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
_ քացախի էսենցիա 70% 1 թեյի գդալ
_ բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
Սոխով Լոլիկ. Պատրաստման եղանակը
_ Սոխը կտրված է միջին օղակների մեջ:
_ Լոլիկները ընտրեք պինդ, առաձգական, ոչ գերհասունացած, կտրել երկու մասի:
_ Ստերիլիզացված բանկաների մեջ դնում ենք համեմունքներ, ապա լոլիկի ու սոխի շերտեր։
_ Վերջին շերտը սոխն է։ Պետք չէ ամուր սեղմել, որպեսզի լոլիկը չթողնի ամբողջ հյութը և ստերիլիզացման ժամանակ չվերածվի պյուրեի։
_ Մարինադի համար վառարանի վրա ջուր դնել, ավելացնել աղ և շաքարավազ, եռացնել մի քանի րոպե։
_ Լցնել տաք մարինադը բանկաների մեջ: Փորձեք դա անել ուշադիր և դանդաղ, որպեսզի ապակին չճաքի։
_Յուրաքանչյուր բանկայի մեջ լցնել քացախը և բուսական յուղը, ծածկել կափարիչներով։
_ Բանկաները կաթսայի մեջ դնել սրբիչի վրա, տաք ջուր լցնել մինչև բանկաների ուսերը։
_ Կաթսայի մեջ ջուրը եռալու պահից 10 րոպե մանրէազերծել։
_ Կափարիչներով փակել բանկաները, շրջել և փաթաթած թողնել, մինչև սառչեն։
Պահել նկուղում կամ պահարանում։
Լոլիկն անպայման կսիրեք, դրանց բույրն այնքան ախորժելի է, որ պարզապես չեք դիմանա և կափարիչը բացելուց անմիջապես հետո կփորձեք։
Բարի ախորժակ: