Մենք կխոսենք այն մասին, թե ինչպես կարելի է պատրաստել Սոխով և ճակնդեղով աղցան, որը չի ունենա ճակնդեղի սովորական քաղցրահամը:
Արժե ճակնդեղով աղցանները համարել ամենահայտնիներից մեկը։ Իրականում ճակնդեղը բազմակողմանի բանջարեղեն է: Շատ բաղադրիչներ կարելի է համադրել դրա հետ՝ լինի դա միս, այլ բանջարեղեն, ձուկ և նույնիսկ մրգեր:
Պարզապես անհրաժեշտ է ճիշտ խառնել բաղադրիչները, որպեսզի ստացվի առողջ վիտամինային աղցան:
Սոխով և ճակնդեղով աղցան. Բաղադրությունը
_ճակնդեղ — 5 հատ
_աղացած սև պղպեղ — մի պտղունց
_սոխ — 2 հատ
_կարմիր կծու պղպեղ — մի պտղունց
_քաղցր պղպեղ — 1 հատ
_բուսական յուղ — 1 ճաշի գդալ
_սխտոր — մի պճեղ
_աղացած համեմի սերմ — 1 թեյի գդալ
_աղ — 1 թեյի գդալ
_քացախ — 2 ճաշի գդալ
_շաքարավազ — 2 ճաշի գդալ
Սոխով և ճակնդեղով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Խաշած ճակնդեղը մաքրել և մանրացնել քերիչի խոշոր ատամների վրա։ Աղ անել ճակնդեղի զանգվածը, լավ խառնել ձեռքերով և թողնել 10 րոպե։
_Այս պահին սոխը կտրատել քառորդ օղակներով, տապակել թավայի մեջ փոքր քանակությամբ բուսական յուղով։
_Սոխի վրա ավելացնել մեկ գդալ շաքարավազ, խառնել և եփել միջին ջերմության վրա 3-4 րոպե։
_Ճակնդեղի զանգվածից անհրաժեշտ է քամել հյութը, ցանել շաքարավազ և լցնել քացախ։
_Համեմի սերմը պետք է մանրացնել փոշու աստիճան, ավելացնել սև աղացած պղպեղ և կարմիր կծու պղպեղ:
_Ճակնդեղի զանգվածի մեջ լցնել համեմունքներ, մեջը ճզմել մի պճեղ սխտոր։
_Տապակած սոխը լցնել ճակնդեղի վրա, ինչպես նաև մանր կտրատած քաղցր պղպեղը, խառնում ենք բաղադրիչները։
_Աղցանի ամանը ծածկել թաղանթով, աղցանը դնել 2 ժամով թրմվելու սառնարանում։
Ստացվում է ճակնդեղով ու սոխով պարզ աղցան, որը հարմար է խորտիկի համար։ Եթե դուք չեք սիրում կծու ուտեստներ, ապա աղցանից կարող եք բացառել կծու պղպեղը, փոխարենը կարող եք ավելացնել կտրատած կանաչիներ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նոր բաղադրիչով վինեգրետ