Սովետական ​​մայոնեզ. Աղցաններում բնական մայոնեզ օգտագործելը շատ ավելի առողջարար է

Սովետական ​​մայոնեզ ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Սովետական ​​մայոնեզ. Այն գործնականում ոչ մի ընդհանուր բան չունի ժամանակակից խանութներում վաճառվողի հետ: Բայց դուք կարող եք պատրաստել հին սովետական ​​մայոնեզը, որի պարզ բաղադրատոմսը կարելի է գտնել 60-ականների գրքերում:

Սոուսը թանձր և խիտ է, առանց լրացուցիչ կոնսերվանտների և կայունացուցիչների: Ահա այն ճիշտ բաղադրատոմսը, որով պատրաստում էին մեր տատիկները:

Այս սոուսի ծագման պատմությունը պատված է առեղծվածով: Ասում են, որ կարդինալ Ռիշելյեն ինքը անուղղակի մասնակցություն է ունեցել այս գյուտին: Մի բան միանշանակ է, որ բուսական յուղից, կիտրոնի հյութից և ձվից պատրաստված հայտնի սոուսը հորինել են Ֆրանսիայում:

Սովետական ​​մայոնեզ

Սովետական ​​մայոնեզ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Արևածաղկի ձեթ 250 մլ

_Ձու 2 հատ

_Մանանեխ 1 թեյի գդալ

_Շաքար 1 թեյի գդալ

_Աղ 5 գ

_Քացախ 50 մլ

Սովետական ​​մայոնեզ

Սովետական ​​մայոնեզ. Պատրաստման եղանակը

_Մթերքները նախապես հանել սառնարանից, որպեսզի տաքանան սենյակային ջերմաստիճանում:

_Առանձնացնել սպիտակուցները դեղնուցներից: Դեղնուցները լցնել բլենդերի ամանի մեջ և լավ հարել:

_Դեղնուցների վրա ավելացնել աղ, շաքար, մանանեխ, քացախ և հարել այնքան, որ խիտ էմուլսիան դառնա կրեմագույն և սերուցքի թանձրության: Քացախի փոխարեն կարող եք օգտագործել 1.5 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ:

Սովետական ​​մայոնեզ

Բարձր յուղայնությունը նորմալ է: Եթե ​​դեռ չգիտեք, թե ինչպես է տնական մայոնեզը տարբերվում վաճառվող մայոնեզից, ժամանակն է ստուգել այս բաղադրատոմսը:

Սովետական մայոնեզը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Պատրաստում ենք համեղ տնական սոուս

Խնդրում ենք Գնահատեք