Սովետական մայոնեզ. Այն գործնականում ոչ մի ընդհանուր բան չունի ժամանակակից խանութներում վաճառվողի հետ: Բայց դուք կարող եք պատրաստել հին սովետական մայոնեզը, որի պարզ բաղադրատոմսը կարելի է գտնել 60-ականների գրքերում:
Սոուսը թանձր և խիտ է, առանց լրացուցիչ կոնսերվանտների և կայունացուցիչների: Ահա այն ճիշտ բաղադրատոմսը, որով պատրաստում էին մեր տատիկները:
Այս սոուսի ծագման պատմությունը պատված է առեղծվածով: Ասում են, որ կարդինալ Ռիշելյեն ինքը անուղղակի մասնակցություն է ունեցել այս գյուտին: Մի բան միանշանակ է, որ բուսական յուղից, կիտրոնի հյութից և ձվից պատրաստված հայտնի սոուսը հորինել են Ֆրանսիայում:
Սովետական մայոնեզ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Արևածաղկի ձեթ 250 մլ
_Ձու 2 հատ
_Մանանեխ 1 թեյի գդալ
_Շաքար 1 թեյի գդալ
_Աղ 5 գ
_Քացախ 50 մլ
Սովետական մայոնեզ. Պատրաստման եղանակը
_Մթերքները նախապես հանել սառնարանից, որպեսզի տաքանան սենյակային ջերմաստիճանում:
_Առանձնացնել սպիտակուցները դեղնուցներից: Դեղնուցները լցնել բլենդերի ամանի մեջ և լավ հարել:
_Դեղնուցների վրա ավելացնել աղ, շաքար, մանանեխ, քացախ և հարել այնքան, որ խիտ էմուլսիան դառնա կրեմագույն և սերուցքի թանձրության: Քացախի փոխարեն կարող եք օգտագործել 1.5 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ:
Բարձր յուղայնությունը նորմալ է: Եթե դեռ չգիտեք, թե ինչպես է տնական մայոնեզը տարբերվում վաճառվող մայոնեզից, ժամանակն է ստուգել այս բաղադրատոմսը:
Սովետական մայոնեզը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պատրաստում ենք համեղ տնական սոուս