Համեղ, անչափ թարմություն հաղորդող, հագեցնող և հեշտ պատրաստվող Սպանախով և թրթնջուկով աղցան։
Բոլոր բաղադրիչների կատարյալ համադրվում են միմյանց հետ: Այս աղցանն անպայման պետք է փորձել, շատ համեղ է, առողջարար և թեթև: Ավելի լավը չես պատկերացնի։
Սպանախով և թրթնջուկով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Սպանախ 1 փունջ
_Թրթնջուկ 1 փունջ
_Ձու 3 հատ
_Թարմ վարունգ 1 հատ
_Կանաչ սոխ
_Սամիթ
_Սխտոր 2-3 պճեղ
_Թթվասեր կամ մայոնեզ
Սպանախով և թրթնջուկով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Կանաչիները մանրակրկիտ լվանալ, ապա չորացնել:
_Կտրել կոշտ ցողունները և մանր կտրատել սպանախն ու թրթնջուկը։
_Վարունգը շերտերով կտրատել, կանաչ սոխն ու սամիթը մանր կտրատել։
_Սխտորը մանր կտրատել կամ ճզմել։
_Ձվերը քերել խոշոր քերիչով։
_Բոլոր պատրաստված բաղադրիչները խառնել խորը ամանի մեջ, աղ, պղպեղ անել ըստ ճաշակի:
_Վերջում համեմել թթվասերով կամ մայոնեզով, ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել և կարելի է աղցանը մատուցել։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սպանախ տապակելու ամենահամեղ տարբերակը