Սպիտակաձավարով Հացն այնքան համեղ է, որ կդառնա ձեր ամենօրյա ուտեստներից մեկը:
Այս բաղադրատոմսով ստացվում է քնքուշ, վարդագույն և անուշահոտ հաց, պարզապես մատները հետը կուտեք, իսկ տնական համեղ հացի օգտակարության մասին խոսքերն ավելորդ են:
Թվում է, որ այս հացը բարդ է թխել, բայց դա այդպես չէ, ստացվում է անչափ համեղ, խրթխրթան կեղևով փափուկ հաց:
Սպիտակաձավարով Հաց. Անհրաժեշտ բաղադիչներ
խմորի համար
_Մանր սպիտակաձավար 400 գ
_Ալյուր 250 գ
_Աղ
_Չոր խմորիչ 10 գ
_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_Բուսական յուղ 60 մլ
_Տաք ջուր 320 մլ
Սպիտակաձավարով Հաց. Պատրաստման եղանակը
_Վերցնել խորը աման և դրա մեջ մաղել սպիտակաձավարը: Այնուհետև դրա մեջ տաք ջուր լցնել, խառնել, մինչև հարթ զանգված ստացվի, առանց գնդիկների:
_Այնուհետև ավելացնել չոր խմորիչ, շաքար, աղ, և կրկին ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:
_Ավելացնել բուսական յուղ, լցնել ալյուրը, հունցել փափուկ, առաձգական խմոր: Թողեք այն սրբիչի տակ, մոտ 40 րոպե:
_Խմորը հասնելուց հետո սեղանին լցնել ալյուր, դնել խմորը, բաժանել հավասար մասերի, ձևավորել գնդեր, դրանց վրա ցանել սպիտակաձավար: Ծածկել սրբիչով, թող մնա 10 րոպե:
_Այնուհետև, յուրաքանչյուր գնդիկից ձևավորել հացիկներ, վրան շաղ տալ սպիտակաձավար և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա: Թողնել սրբիչով ծածկված հանգստանա ևս 15-20 րոպե:
_Մնաց վերջին քայլը` նախապես 250 աստիճան տաքացրած ջեռոցում դնել և թխել մոտ 15-20 րոպե:
Սպիտակաձավարով Հացը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ֆիթնես Հաց․ Առողջ դիետիկ Հաց ստանալու Բաղադրատոմս Տնային Պայմաններում