Ձմռան համար Վարունգի թթու պահելու ամենահեշտ և արագ բաղադրատոմսերից մեկը:
Դրանք այնքան համեղ և բուրավետ են ստացվում, որ հաճախ կօգտագործեք այս հեշտ բաղադրատոմսը։
Վարունգի թթու. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Վարունգ 2,2 կգ
_Սխտոր 4 պճեղ
_Ծովաբողկի տերև 1 հատ
_Բալի և հաղարջի տերև 3 հատ
_Մաղադանոս մի քանի ճյուղ
_Կաղնու կեղև 1 ճաշի գդալ
_Դափնու տերև 3 հատ
_Սամիթի հովանոցներ 2 հատ
_Կծու պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Պղպեղի հատիկներ 10 հատ
_Բուրավետ պղպեղ 5 հատ
Մարինադը պատրաստելու համար
_Ջուր 1 լ
_Աղ 2 ճաշի գդալ
_Օղի 8 ճաշի գդալ
Վարունգի թթու. Պատրաստման եղանակը
Բաղադրիչների ծավալը տրվում է 3 լիտրանոց բանկայի համար։
_Լվանալ վարունգը և մի քանի ժամ թողնել մաքուր, սառը ջրի մեջ։
_Ստերիլիզացված բանկայի մեջ լցնել համեմունքները և կանաչիները, նշված բոլոր բաղադրիչները:
_Կիպ կպած շարել վարունգները:
_Մաքուր 1 լիտր ջրի մեջ, լուծել աղը և լցնել բանկայի մեջ։
_Հաշվեք ջրի և աղի քանակը՝ հիմնվելով ձեր պատրաստած բանկաների թվի վրա:
_Բանկաները ծածկել թանզիֆով և թողնել 3 օր։
_Փրփուրը հեռացնել և օղին լցնել։
_Փակել բանկաները մանրէազերծված և ամուր պլաստիկ կափարիչներով կամ մետաղական կափարիչներով փակել:
_Պահել նկուղում։
Շնորհիվ այն բանի, որ ավելացնում եք կաղնու կեղև և օղի, վարունգը երկար ժամանակ պահպանում է իր պնդությունը և խրթխրթան է մնում։
Բարի ախորժակ: