Վարունգի թթու մեկ օրում. Կարծում եք դա հնարավոր չէ՞: Փորձեք և համոզվեք, որ իհարկե հնարավոր է:
Ձեր սեղանին առկա, նուրբ սխտորի բույրով, ախորժելի, քիչ աղած վարունգները կգրավեն յուրաքանչյուրի ուշադրությունը: Այս բաղադրատոմսի համաձայն պատրաստված վարունգները խրթխրթան են, չափավոր աղ արած և այդ դեպքում էլ չեն կորցնում թարմ վարունգի զմրուխտի գույնը:
Այս վարունգով ուտեստը մեծ ջանքեր չի պահանջում, և նույնիսկ անփորձ խոհարարը կկարողանա պատրաստել այն: Եկեք վարունգը թթու դնենք և գոհացնեն բոլորին:
Վարունգի թթու. Բաղադրիչներ
_ 1,5 կգ թարմ վարունգ
_ աղ — 2 ճաշի գդալ
_ 10 հատիկ սև պղպեղ
_ մեկուկես լիտր ջուր
_ մի քանի խոշոր գլուխ սխտոր
_ շաքար — 1 թեյի գդալ
_ բալի, հաղարջի տերևներ, ծովաբողկ տերևներ, սամիթի ծաղկաբույլեր:
Վարունգի թթու. Պատրաստման եղանակը
_Վարունգները լավ լվանալ և ծայրերը կտրել երկու կողմերից:
_Ջրի մեջ ավելացրեք շաքարավազ, աղ և հասցրեք ամեն ինչ եռալ: Դրանից հետո աղաջուրը հանեք կրակից և թողեք մնա 5 րոպե:
_Լվացված ծովաբողկ տերևները, սամիթի բույլերը, բալի և հաղարջի տերևները դրվում են երեք լիտրանոց բանկայի ներքևում: Լցնել մի քանի հատիկ սև պղպեղ:
_Կտրատված սխտորի պճեղները նույնպես շարվում են բանկայի մեջ:
_Բանկայի կեսը շարվում են մշակված վարունգներով, այժմ շարել տերևների, համեմունքների շերտը և կրկին շարում վարունգները մինչև բանկայի վերջը:
_Վերևում նորից դրեք սամիթի բույլեր, ծովաբողկի և հաղարջի տերևներ:
_Լցնել աղաջուրը մինչև բանկայի վերևը, փակեք կապրոնե կափարիչով և թողեք այն 24 ժամ սենյակային ջերմաստիճանում:
_Մեկ օր հետո վարունգները պատրաստ են օգտագործման համար:
_Աղած վարունգների ցնցող համը կգերի բոլորին: Նման վարունգները կզարդարեն ցանկացած սեղան և կուրախացնեն հյուրերին:
Այս բաղադրատոմսը հարմար է, քանի որ ցանկացած եղանակի կարելի է պատրաստել Վարունգի թթու:
Հեշտ ու արագ կարելի է պատրաստել նաև այս թթուն։
Նաև տեսանյութ խառը թթու դնելու լավ տարբերակով․
Բրոկոլի Ենք Թթու Դնում — Անհավանական Համեղ Թթու