Ֆիննական ոճով վարունգի մարինադ. Պարբերաբար պատրաստում եմ թասերով՝ առանց ստերիլիզացման

վարունգի մարինադ Պահածոներ

Ֆիննական ոճով վարունգի մարինադ այս բաղադրատոմսով պատրաստելիս կհամոզվեք, որ համը շատ է հիշեցնում թթու վարունգի կտորները, որոնք նախկինում խանութներում վաճառվում էին երեք լիտր տարողությամբ բանկաների մեջ: Այդ վարունգները միշտ հաճույքով էինք վայելում կոտլետներով և կարտոֆիլի պյուրեով:

վարունգի մարինադ
Ֆիննական ոճով վարունգի մարինադ. Բաղադրիչները

_ վարունգ 3 կգ

_ աղ 6 ճաշի գդալ

_ շաքարավազ 400 գ

_ քացախ 9% 360 մլ

_ մանանեխի սերմեր 2 թեյի գդալ

_ դափնու տերև 1-3 հատ

_ ջուր 3 լ

վարունգի մարինադ
Ֆիննական ոճով վարունգի մարինադ. Պատրաստման եղանակը

_ Այս բաղադրատոմսի համար կարող եք վերցնել ցանկացած վարունգ՝ փոքր կամ մեծ, քանի որ դրանք բոլորը կտրվում են մոտ 4 — 6 սմ երկարությամբ կտորներով:

_ Նախապես թրջեք մի քանի ժամ մաքուր և սառը ջրի մեջ։

_ Մի մեծ թաս դնել վառարանի վրա ու լցնել ջուր, ավելացնել աղ ու շաքարավազ, մանանեխ, դափնու տերև։ Եռալուց անմիջապես հետո լցնել քացախը, կրկին հասցնել եռման։

_ Ավելացնել վարունգը, եփել այնքան, մինչև գույնը նմանվի ձիթապտղի գույնի, եփել ևս 3 րոպե։

_Վարունգը դնել մաքուր և ստերիլիզացված բանկաների մեջ, լցնել մարինադը և փակել կափարիչները:

_ Բանկաները շրջել, ծածկել ու թողնել, որ սառչի։ Պահպանեք նկուղում կամ պահարանում:

վարունգի մարինադ վարունգի մարինադ

Շատ պարզ, բայց իրականում համեղ բաղադրատոմս՝ թթու վարունգի բնական համով և բույրով։ Պարզապես փորձեք այն պատրաստել և կտեսնեք, որ նույնիսկ գերաճած վարունգը շատ համեղ է ստացվում։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խառը թթու

Խնդրում ենք Գնահատեք