Անհնար է հագենալ սրանից, քանի որ այն ստացվում է անչափ համեղ և գոհացուցիչ: Դուք և ձեր հյուրերը ուրախ կլինեք համտեսել Վարունգով աղցանից գոնե մի փոքր բաժին:
Համեղ և անուշաբույր բանջարեղենային խորտիկ ամբողջ ձմռան համար: Յուրաքանչյուր բանկան ունի հարուստ և նուրբ համ և աննկարագրելի բույր:
Վարունգով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Վարունգ 1 կգ 200 գ
_Գլուխ սոխ 700 գ
_Սև պղպեղ 4-5 հատ յուրաքանչյուր բանկայի համար
_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ յուրաքանչյուր բանկայի համար
_Քացախ 1 ճաշի գդալ յուրաքանչյուր բանկայի համար
_Դափնու տերև 1 հատ յուրաքանչյուր բանկայի համար
_Եռման ջուր
Վարունգով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Վերցնել թարմ վարունգ, լցնում սառը ջրի մեջ և թողնել 5-7 ժամ: Այնուհետև պետք է կտրել պոչերը և կտրատել օղակներով` 3-4 մմ հաստությամբ:
_Կտրել սոխը կես օղակներով: Կտրատած վարունգներն ու սոխը տեղափոխել խորը կաթսայի մեջ և մանրակրկիտ խառնում ձեռքերով, թողնել մնա սենյակային ջերմաստիճանում 30 րոպե:
_Ընթացքում մի քանի անգամ խառնեք, և քանի դեռ վարունգները ներծծվում են, անպայման ստերիլիզացրեք բանկաներն ու կափարիչները: Յուրաքանչյուր բանկայի մեջպետք է լցնել սև պղպեղ, շաքար և լիքը լցնում բանկան վարունգի և սոխի խառնուրդով:
_Վարունգի վերևում մի թեյի գդալ աղ լցնել, ավելացնել մի ճաշի գդալ քացախ և դնել դափնու տերև: Լցնել եռացրած ջուրը յուրաքանչյուր բանկայի մեջ:
_Սրբիչը դնել խորը և մեծ կաթսայի ներքևի մասում, բանկաները շարել վրան, ջուր լցնել մինչև բանկաների «ուսերը»:
_Կաթսայի տակ կրակը վառել և 15 րոպե ստերիլիզացնել, ցածր կրակի վրա եռացնելով: Այնուհետև, փակել կափարիչները ամուր կերպով, շրջել գլխիվայր, փաթաթել դրանք տաք վերմակով, թողնել, մինչև որ ամբողջովին սառչեն:
Վարունգով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: