Ամենահեշտ և հարմար Վարունգով խորտիկ պատրաստելու բաղադրատոմսերից մեկը՝ նվազագույն ջանք, բայց արդյունքը պարզապես զարմանալի է:
Վարունգն այնքան համեղ է, որ կդառնա ձեր սիրելի խորտիկը:
Վարունգով խորտիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Վարունգ 3 կգ
_Աղ 5 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 10 ճաշի գդալ
_Խնձորի քացախ 6% 350 գր
_Դափնու տերև 4 հատ
_Պղպեղի հատիկներ 30 հատ
_Բուրավետ պղպեղ 15 հատ
_Թարմ կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_Ծովաբողկի տերևներ 3 հատ
_Կծու պղպեղ 1 հատ
_Գազար 1 հատ
_Քաղցր պղպեղ 1 հատ
_Սխտոր 8 պճեղ
_Ջուր 2 լ
Վարունգով խորտիկ. Պատրաստման եղանակը
_Քաղցր և կծու պղպեղները, գազարն ու սխտորը, կանաչին մանրացնել բլենդերով։
_Ջրի մեջ ավելացնել աղ, շաքարավազ, հասցնել եռման աստիճանի և եփել մի քանի րոպե, լցնել քացախը և եփել մեկ րոպե։
_Վարունգների պոչերը հեռացնել և կտրել կտորներով:
_Վարունգները լցնել մարինադի մեջ և եփել այնքան, մինչև գույնը փոխվի, դառնա ձիթապտղի նման։
_Որպես կանոն, դա բառացիորեն 5 — 6 րոպե է տևում:
_Խառնել և չհասցնել եռման աստիճանի։
_Վարունգները լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, ավելացնել սև պղպեղի հատիկները և բուրավետ պղպեղը, դափնու տերևը։
_Մարինադի մեջ ավելացնել մանր կտրատած բանջարեղենը, հասցնել եռման աստիճանի, եփել մի քանի րոպե և տաք մարինադը լցնել վարունգով բանկաների մեջ։
_Բանկաները կափարիչներով փակել և շրջել, ծածկել սրբիչով, մինչև սառչի։
_Պահել նկուղում կամ մառանում:
Ձեզ անպայման դուր կգա այս վարունգի համն ու բույրը, դրանք կարելի է ավելացնել աղցանների, ապուրների, կարկանդակի միջուկների մեջ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բրոկոլի ենք թթու դնում