Խրթխրթան Վարունգով պահածո՝ կծու և քաղցր համով, կանաչիով, մանանեխով։
Պարզապես պետք է բացել նման աղցան ու դնել գեղեցիկ ափսեի մեջ, մատուցել սեղանին։
Վարունգով պահածո. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Վարունգ 2 կգ
_Սամիթ 1 փունջ
_Սխտոր 1 գլուխ
_Աղ 2 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 4 ճաշի գդալ
_Պղպեղ 1/3 թեյի գդալ
_Մանանեխի փոշի 1 թեյի գդալ
_Մանանեխի սերմեր 0,5 թեյի գդալ
_Բուսական յուղ ¾ բաժակ
_Քացախ 9% 4,5 ճաշի գդալ
Վարունգով պահածո. Պատրաստման եղանակը
_Վարունգները ընտրել միջին չափի, պինդ և ամուր:
_Լավ լվանալ, հեռացնել պոչերը և կտրատել խորանարդներով։
_Սամիթը մանր կտրատել և խառնել վարունգի հետ։
_Սխտորն անցկացնել ճզմիչով և ավելացնել վարունգին։
_Լցնել աղն ու շաքարը, բոլոր համեմունքները, խառնել։
_Լցնել բուսայուղը և քացախը, խառնել և ծածկել, թողնել 3 ժամ, երբեմն խառնել։
_Աղցանը լցնել բանկաների մեջ, մի փոքր սեղմել և լցնել հյութը։
_Բանկաները ծածկել կափարիչներով և դնել կաթսայի մեջ՝ սրբիչի վրա և լցնել տաք ջուր, մինչև բանկաների ուսերը։
_Կաթսայի մեջ ջուրը եռացնելու պահից՝ 20 րոպե մանրէազերծել։
_Փակել կափարիչներով, թողնել սառչի և պահել նկուղում կամ մառանում:
Աղցանը ստացվում է զարմանալի, կծու և բուրավետ: Այս տարբերակը, միայն առանց պահպանման, կարելի է պատրաստել ամեն օր, այն պահվում է սառնարանում մոտ 5 օր։
Բարի ախորժակ: