Եկեք պատրաստենք տանձով աղցան, աննման համերի անսպասելի համադրություններով յուրահատուկ նախուտեստ:
Այս աղցանին ավելացրեք կիսակոշտ պանիր՝ ավելի գրավիչ համ ստանալու համար:
Տանձով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հյութալի տանձ 2 հատ
_Կիտրոնի հյութ 2 ճաշի գդալ
_Ընկույզ 40 գր
_Ռուկոլա 120-150 գր
_Ընկույզի յուղ, կարելի է փոխարինել ձիթապտղի ձեթով 2-3 ճաշի գդալ
_Կապույտ պանիր 100-150 գր
_Աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
Տանձով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Տանձը կտրատել 4 մասի, մաքրել միջուկը, ապա կտրատել հաստ շերտերով:
_Համեմել պղպեղով, լցնել կիտրոնի հյութը, թողնել 10 րոպե մնա։
_Ընկույզները կտրատել այնպես, որ լինեն և՛ մեծ, և՛ փոքր կտորներ։
_Ռուկոլան դնել ափսեների վրա։ Լցնել տանձը (քամել հեղուկը) և ընկույզը:
_Տանձից ստացված հեղուկին մի փոքր աղ անել, ավելացնել ձեթն ու լավ խառնել։
_Ցողել աղցանն այդ խառնուրդով:
_Պանիրը բարակ շերտերով կտրատել աղցանի վրա։ Մատուցել անմիջապես։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շքեղ աղցան տանձով և տապակած ապխտած մսով