Տապակած Ծաղկակաղամբ ջրիկ խմորով. Համեղ կեղևով, հյութեղ բանջարեղենային ուտեստ, որը շատ հագեցնող և օգտակար է:
Ուզում ենք անմիջապես ասել, որ ծաղկակաղամբը շատ համեղ և առողջ բանջարեղեն է: Այն ուտելը չափազանց օգտակար է, քանի որ պարունակում է բավականին մեծ քանակությամբ վիտամին C:
Ծաղկակաղամբը դիետիկ մթերք է, և այն կարելի է վստահորեն խորհուրդ տալ երեխաների, բուսակերների և ստամոքս-աղիքային խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար: Այսօր ուզում ենք կայքի ընթերցողների հետ կիսել պանրային ջրիկ խմորով տապակած ծաղկակաղամբի բաղադրատոմսը:
Տապակած Ծաղկակաղամբ ջրիկ խմորով. Բաղադրիչներ
- Ծաղկակաղամբ — 800 գր
- Պանիր — 100 գր
- Ալյուր — 1,5 բաժակ
- Ձու — 4 հատ
- Մաղադանոս` փոքրիկ փունջ
- Աղ ըստ համտեսի
- Սխտոր (աղացած, չոր) ըստ համտեսի
Տապակած Ծաղկակաղամբ ջրիկ խմորով. Պատրաստման եղանակը
- Նախ, ծաղկակաղամբի գլուխը բաժանել ծաղկաբույլերի, լվանալ և 5-6 րոպե եռացրած աղած ջրի մեջ խաշել:
- Հետո կաղամբը հանել քամոցով, ցողել այն սառը ջրով և սպասել, մինչև ջուրը ցամաքի:
- Հիմա պետք է պատրաստել ծաղկակաղամբի թաթախման հեղուկ խմորը: 4 ձու կոտրել խորը ամանի մեջ և թեթևակի հարել դրանք:
- Նուրբ քերիչով քերել պանիրը և մանր կտրատել մաղադանոսը:
- Այժմ պետք է համատեղել ձվերը, պանիրը, խոտաբույսերը և աղացած չորացրած սխտորը (ավելի լավ է օգտագործել այն, քանի որ թարմը արագ այրվում է և դառնահամ է տալիս), մանրակրկիտ խառնեք:
- Ծաղկակաղամբի բույլերը լցնել ալյուրի մեջ, ապա այն թաթախել ձվի և պանրի խառնուրդի մեջ:
- Լավ տաքացված թավայի մեջ տապակել ծաղկակաղամբը երկու կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույն: Պետք է հաշվի առնել այն փաստը, որ կաղամբը շատ արագ է տապակվում: Դրա համար խորհուրդ եմ տալիս վառարանից հեռու չգնալ, որպեսզի կանխվի ուտեստի այրումը:
Այս բաղադրատոմսի համաձայն պատրաստված շոգեխաշած ծաղկակաղամբը շատ համեղ է ստացվում և կարելի է մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում: Ճաշատեսակը կարող է օգտագործվել ինչպես հիմնական ուտեստ, այնպես էլ որպես կողմնակի ուտեստ:
Տապակած Ծաղկակաղամբը ջրիկ խմորով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: