Տապակած ծաղկակաղամբ. Այն ամբողջովին զերծ է խմորից, ալյուրից կամ հացի փշրանքներից: Եվ, հետաքրքիր է, որ մատուցվում է սառը վիճակում: Սա ուտեստը դարձնում է կատարյալ գարնանային կամ ամառային խորտիկ:
Հիանալի է, որ ծաղկակաղամբն այժմ հասանելի է ամբողջ տարվա ընթացքում: Բայց հատկապես հաճելի է այն եփել տաք եղանակին: Հագեցնող, հյութալի, նուրբ համով: Զարմանալի չէ, որ այն այդքան շատերն են սիրում: Ծաղկակաղամբի պատրաստման բազում հետաքրքիր տարբերակներ կան: Այս բաղադրատոմսով ծաղկակաղամբի պատրաստումը տապակի մեջ՝ լավագույն օրինակն է:
Տապակած ծաղկակաղամբ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ջուր 1.5 լ
_Ծաղկակաղամբ 700 գ
_Քացախ 100 մլ
_Ձիթապտղի յուղ `ըստ ճաշակի
_Աղ` ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
_Սխտոր 3 պճեղ
_Մաղադանոս` ըստ ճաշակի
Տապակած ծաղկակաղամբ. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ կաղամբը և բաժանել ծաղկաբույլերով: Եթե չափազանց մեծ բույլեր են ստացվում՝ կտրեք դրանք դանակով:
_Դրանից հետո կաղամբը եփել 8 րոպե: Կարևոր է, որ այն չափազանց շատ չեփվի: Նույնիսկ ավելի լավ կինի, եթե կաղամբը կիսով չափ պատրաստեք:
_Այնուհետև ծաղկաբույլերը ողողել սառը ջրով: Դա անհրաժեշտ է, որպեսզի այն չշարունակի պատրաստվել սեփական ջերմաստիճանի հաշվին:
_Այժմ կաղամբը թղթե սրբիչով չորացնել և տապակեք նախապես տաքացրած յուղով տապակի մեջ, մինչև ոսկե դարչնագույն կեղև ստացվի:
_Ավելացնել բույլերին աղ, պղպեղ, մանրացված սխտոր և կանաչիներ:
_Վերջնական պատրաստ լինելու համար սառնարանում թողեք մեկ ժամով:
Տապակած ծաղկակաղամբը պատրաստ է: Այս ուտեստի կալորիականությունը շատ ցածր է, իսկ, եթե դուք պատրաստում եք չոր տապակի մեջ, այն ընդհանուր առմամբ, նվազագույն է: Պահպանեք խորտիկի այս պարզ բաղադրատոմսը:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ բրոկոլիով աղցան