Տապակած կաղամբ. Բացի պատրաստման հեշտությունից և անհավանական համից, այս կաղամբը նաև բավականին ցածր կալորիականություն ունի:
Ծուլությունը առաջընթացի շարժիչն է, և այս բաղադրատոմսը դա հաստատում է: Որպես կանոն, ես սպիտակ կաղամբ եմ շոգեխաշում մսով: Այս ախորժելի ունիվերսալ կերակուրը և՛ կողմնակի ուտեստ է, և՛ երկրորդ: Բայց մի անգամ ծուլության մի ալիք ստիպեց ինձ կաղամբ պատրաստել հատուկ եղանակով: Այդ ժամանակից ի վեր թավայի մեջ ձվով տապակած կաղամբը դարձավ իմ ամենասիրելի ուտեստներից մեկը:
Ես այն մատուցում եմ ոչ միայն մսի կամ ձկան հետ, այլև որպես անկախ ուտեստ: Իմ ընտանիքը սիրում է այն:
Տապակած կաղամբ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սպիտակ կաղամբ 200 գ
_Ձու 3 հատ
_Կարմիր պղպեղ 1 հատ
_Կանաչ պղպեղ 1 հատ
_Կանաչ սոխ` ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) 0,5 թ / գ
_Աղ 0,5 թ / գ
_Սոյայի սոուս 2 ճաշի գդալ
_Ցորենի ալյուր 2 ճաշի գդալ
_Պաքսիմատ 2 ճաշի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
_Քնջութ 1 ճաշի գդալ
Տապակած կաղամբ. Պատրաստման եղանակը
_Ամանի մեջ ձվերը հարել պատառաքաղով:
_Կաղամբը մանր կտրատել և լցնել ձվի ամանի մեջ:
_Կարմիր կծու պղպեղը և կանաչ բուլղարական պղպեղը կտրել շերտերով, կանաչ սոխը կտրատել և ավելացնել կաղամբի և ձվի վրա:
_Համեմել աղով և պղպեղով, ապա խառնուրդին ավելացնել ալյուր, պաքսիմատ և սոյայի սոուս: Լավ խառնել:
_Արևածաղկի ձեթով տաք տապակի մեջ տապակել մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա: Մատուցելուց առաջ շաղ տալ սև քնջութի սերմերով:
Այսքանը, ձվով թավայի մեջ տապակած կաղամբը պատրաստ է: Վստահ եմ, որ ձեզ դուր կգա:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Թարմ կաղամբով աղցան