Սնկով պատրաստված կարտոֆիլն այժմ շատ տարածված ուտեստ է, դժվար է պատկերացնել առօրյա սննդակարգ առանց դրա:
Այնուամենայնիվ, տապակած կարտոֆիլն ամենատարածվածն է և ունի պատրաստման տարբեր եղանակներ: Օրինակ, երբ պատրաստում եք տապակի մեջ, պետք է իմանալ, որ սնկի հետ տապակելիս խնդիր է առաջանում, քանի որ դրանք 90% -ով ջուր են:
Մենք ձեզ կներկայացնենք այն եղանակով, որով կարելի է պատրաստել կատարյալ կողային ուտեստ տապակած կարտոֆիլ սնկով:
Տապակած կարտոֆիլ սնկով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Կարտոֆիլ 2 հատ
_Սունկ 5 հատ
_Սոխ 0.5 հատ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Տապակած կարտոֆիլ սնկով. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլը լվանալ և կտրել մոտավորապես 1 սմ հաստությամբ ձողիկներով:
_Պատրաստեք սոխը և սունկը. Կտրեք սոխը բարակ կես օղակների և սունկը շերտերով:
_Նախ պատրաստել կարտոֆիլը. Տապակել այն յուղով տապակի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույն և հաճելի փխրուն:
_Դրանից հետո (կամ դրան զուգահեռ), սունկը տապակել սոխով. Տապակել դրանք մինչև թեթև ոսկե երանգ և ավելացնել կարտոֆիլին, խառնել: Միայն դրանից հետո աղը և պղպեղը ավելացնել:
Այս ուտեստի հիմնական խորամանկությունն այն է, որ կարտոֆիլը և սունկը պատրաստվում են առանձին: Եթե շատ քիչ ժամանակ ունեք, ապա միաժամանակ երկու տապակի մեջ տապակել: Միայն դրանից հետո դուք կստանաք կատարյալ խրթխրթան, փափուկ միջուկով կարտոֆիլ և հյութալի սնկով համեմված ընտիր ուտեստ:
Ի դեպ, պարտադիր չէ շամպինիոն վերցնել, քանի որ անտառային սունկերը նույնիսկ շատ ավելի բուրավետ են:
Տապակած կարտոֆիլը սնկով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: