Տապակած կարտոֆիլը լավ համադրվում է թե՛ մսի, թե՛ ձկան տաք հետ։ Բացի այդ, այս էժան մթերքը կարելի է գնել ցանկացած խանութում և այն շատ հեշտ է պատրաստվում:
Բայց, ջեռոցում թխած կարտոֆիլը միշտ չէ, որ հարմար է ընթրիքին, քանի որ Ճաշատեսակի մեջ սովորաբար բավականին շատ յուղ է պարունակվում, իսկ նման կերակուրը երեկոյան ուտելը կարող է բացասաբար ազդել կազմվածքի վրա։
Բայց քույրս ինձ սովորեցրեց մի հնարք, որը թույլ է տալիս նույնիսկ գիշերը կարտոֆիլ ուտել:
Տապակած կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Կարտոֆիլ 4 հատ
_Ձիթապտղի յուղ 0.25 բաժակ
_Կայենյան պղպեղ 0,25 թեյի գդալ
_Հավի արգանակ 1 բաժակ
_Կիտրոնի հյութ 3 ճաշի գդալ
_Կիտրոնի կեղև 2 թեյի գդալ
_Օրեգանո՝ ըստ ճաշակի
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
Տապակած կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլը մանրակրկիտ լվանալ հոսող ջրի տակ, կեղևազրկելու կարիք չկա: Կտրել բանջարեղենի եզրերը, որպեսզի հարթ կտորներ ստացվեն:
_Այժմ մեջտեղից երկայնքով կտրեք յուրաքանչյուր պալար: Կրկին ողողեք դրանք սառը ջրի տակ՝ օսլայից լվանալու համար: Կեսերը չորացրեք թղթե սրբիչներով և համեմեք աղով և երկու տեսակի պղպեղով:
_Վերցրեք մի մեծ տապակ և յուղեք այն ձիթապտղի յուղով: Կարտոֆիլները շարեք այնպես, որ մի շարքով տեղավորվեն, մյուս կողմից քսել յուղ, աղ, պղպեղ անել։
_Թխել կարտոֆիլը 20 րոպե նախապես 180°C տաքացրած ջեռոցում։ Այնուհետև շրջել կտորները և տապակը կրկին 10 րոպեով վերադարձնել ջեռոցը։
_Այդ ընթացքում առանձին ամանի մեջ խառնել հավի արգանակը, կիտրոնի քերուկը և հյութը։ Այս խառնուրդը լցնել թխած կարտոֆիլի վրա, շաղ տալ օրեգանոյի տերևները և թխել ևս 15 րոպե։
_Յուղի համն անհետանում է կիտրոնի հյութի շնորհիվ, այնպես որ կարող եք ուտել այս կարտոֆիլը նույնիսկ ուշ ընթրիքի ժամանակ։
Կարտոֆիլը ջեռոցում պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել ցանկացած համեմունք, որը ձեզ դուր է գալիս։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տապակած կարտոֆիլ