Յուրօրինակ նախաճաշ պատրատենք՝ տապակած վարսակի փաթիլներ: Ձվով և վարսակով այս նախաճաշը կարելի է մատուցել կաթնաշոռի և թթվասերի հետ, ցանկացած մրգի կամ հատապտուղների հետ։
Տապակած վարսակի փաթիլներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
(1 բաժնի համար)
_Վարսակի փաթիլներ — 3 ճաշի գդալ
_Ձու — 1 հատ
_Կաթնաշոռ — 2 ճաշի գդալ
_Թթվասեր — 1 ճաշի գդալ
_Բանան — 0,5 հատ
_Անկորիզ խաղող — 70 գ
_Մեղր — ըստ ճաշակի
_Սև քնջութ — ըստ ճաշակի
_Բուսական յուղ — 1 ճաշի գդալ
Պատրաստման եղանակը
_Չոր վարսակի ալյուրը լցնել տաքացրած բուսական յուղով տապակի մեջ։
_Տապակել մի քանի րոպե, երբեմն խառնելով, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Ձուն կոտրել տապակած վարսակի վրա: Խառնել և շարունակել տապակել ևս 1-2 րոպե, մինչև ձուն նույնպես պատրաստ լինի:
_Տապակի պարունակությունը լցնել ափսեի վրա և ավելացնել թարմ կաթնաշոռն ու թթվասերը։
_Մաքրել և կտրատել բանանը: Առանձնացնել խաղողի հատիկները ողկույզից։
_Ձվով տապակած վարսակի փաթիլների վրա լցնել մեղր, ավելացնել բանան և խաղող։
_Այս ամբողջ գեղեցկության վրա շաղ տալ քնջութի սերմեր և անմիջապես մատուցել։
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ նախաճաշ