Տապակած Տավարի լյարդ պատրաստելու բաղադրատոմսը շատ հետաքրքիր է: Շատերը լյարդ չեն պատրաստում, քանի որ այս ենթամթերքը ոչ ճիշտ պատրաստելու դեպքում դառնում է ռետինի պես ձգվող ու անհամ:
Սննդամթերքի գները վերջին շրջանում «կծան» են. Ես նայում եմ նրանց ու հասկանում, որ ժամանակն է վերադառնալու 90-ականների բաղադրատոմսերին։ Բայց, որպեսզի լավագույն ուտեստները պատրաստեմ, օգտագործում եմ բացառապես փորձված բաղադրատոմսեր։ Սա դրանցից մեկն է:
Տապակած Տավարի լյարդ. Բաղադրիչներ
_ Տավարի լյարդ 1 կգ
_ Սոդա 2 թեյի գդալ
_ Աղ 1,5 թեյի գդալ
_ Պրովանսյան համեմունքներ 1 թեյի գդալ
_ Եգիպտացորենի ալյուր 3 ճաշի գդալ
_ Սոխ 400 գ
_ Կարագ 30 գ
Տապակած Տավարի լյարդ. Պատրաստման եղանակը
_ Մաքրեք լյարդը թաղանթներից, հեռացնել երակները, կտրատել հավասար մասերի, լցնել խորը ամանի մեջ։
_ Լյարդի վրա լցնել սոդա, խառնել։ Թողնել մեկ ժամ:
_ Այժմ լյարդի կտորները մանրակրկիտ լվանալ սոդան հեռացնելու համար: Չորացրեք դրանք թղթե սրբիչներով:
_ Առանձին ափսեի վրա խառնել եգիպտացորենի ալյուրը աղի, պրովանսյան համեմունքների և սև պղպեղի հետ։
_ Կտրել սոխը բարակ կես օղակներով մեջ: Տապակել կարագով, մինչև փափկի՝ ավելացնելով աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի։
_ Չոր խառնուրդի մեջ հերթով թաթախել լյարդի կտորները։ Տապակել դրանք տաք յուղով, յուրաքանչյուր կողմից մի քանի րոպե:
Տապակած Տավարի լյարդը պատրաստ է: Այս հիմնական ուտեստը մատուցում եմ բրնձի կամ բլղուրով փլավի հետ։ Չմոռանաք լյարդի վրա լցնել կարագով սոխեռածը։ Այս ուտեստի քնքշությունը ձեզ իսկապես կցնցի:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հաճարով փլավ