Տավարի լեզվով աղցան. Համեղ ու նուրբ նախուտեստ

Տավարի լեզվով աղցան. ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Տավարի լեզուն համարվում է դելիկատես համադամ կերակուր: Դուք կարող եք ուտել այն պարզապես որպես նախուտեստ, խաշած և կտորներով կտրած, կամ էլ կարող եք պատրաստել աղցան:

Այս բաղադրատոմսով ես ձեզ կասեմ, թե ինչպես դա անել: Ոչինչ բարդ չէ, բայց ստացվում է համեղ, հյութալի և գեղեցիկ: Եկեք սկսենք:

Տավարի լեզվով աղցան.

Տավարի լեզվով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Տավարի լեզու — 300 գ (արդեն խաշած, կեղևահան և պատրաստ կտրելու)

_Բանջարեղենային կամ աղցանի խառնուրդ — 200 գ

_Թարմ վարունգ — 2 հատ (միջին)

_Մայոնեզ — 4 ճաշի գդալներ

_Կիտրոնի հյութ — 1 ճաշի գդալը

_Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Տավարի լեզվով աղցան.

Տավարի լեզվով աղցան. Ինչպես պատրաստել

_Եփած և կեղևավորված տավարի լեզուն կտրատել բարակ շերտերով, լցնում ամանի մեջ:

_Վարունգը (կարող եք կեղևը հանել, եթե այն չափազանց կոշտ է) կտրել խոշոր շերտերով:

_Բանջարեղենի կամ աղցանի խառնուրդը լվանալ և չորացնել: Եթե ​​ունեք փաթեթավորված աղցան, որը պետք չէ լվանալ, այլ անմիջապես ավելացնել ամանի մեջ: Եթե սալաթի տերևները մեծ են, ձեռքով պատռել: Քանի որ սալաթի տերևներն արագորեն թոշնում է և կորցնում է իր թարմ տեսքը և ձևը, այնպես որ աղցանը պետք է հավաքել անմիջապես մատուցելուց առաջ:

_Պատրաստել սոուսը: Դա անելու համար խառնել մայոնեզը և կիտրոնի հյութը մինչև հարթ վիճակի հասնի: Աղ, պղպեղ անել և ավելացնել մեր լեզվով աղցանին: Խառնել մանրակրկիտորեն: Դրանից հետո աղցանը տեղափոխել սալաթի տերևներով ամանի մեջ և մատուցել:

Ավելի լավ է առաջին օրը աղցանն ուտել, քանի որ վարունգները մեծ քանակությամբ խոնավություն են արտազատում, և հաջորդ օրը մատուցելու պատշաճ տեսք ու համ չի ունենա:

Ահա այսքան հեշտ է համեղ աղցան պատրաստել տավարի լեզվով:

Տավարի լեզվով աղցան.

Տավարի լեզվով աղցանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք