Թեթև ընթրիքի համար պատրաստեք Տավարի մսով աղցան: Այն կարելի է մատուցել թե որպես լիարժեք կերակուր, թե որպես լրացում ճոխ ու հանդիսավոր ճաշի կամ ընթրիքի ժամանակ:
Վստահ ենք, որ պահածոյացված լոբով, թարմ բանջարեղենով և խաշած տավարի մսով հագեցնող ու գունագեղ աղցանը դուր կգա ձեզ:
Տավարի մսով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— խաշած տավարի միս 250 գ
— պահածոյացված կարմիր լոբի 1 բանկա
— կարմիր սոխ 1 գլուխ
— քաղցր կարմիր պղպեղ 1 հատ
— սխտոր 2 պճեղ
— ընկույզ 50 գ
— համեմ, սև պղպեղ, աղ
— խմելի-սունելի 1 թեյի գդալ
— ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ
— կիտրոնի հյութ 2 ճաշի գդալ
Տավարի մսով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_ Կտրել սոխը բարակ կես օղակներով և մարինացնելու համար վրան ավելացնել 1 թեյի գդալ շաքարավազ և 1 թեյի գդալ աղ, կես կիտրոնի հյութ, ավելացնել մի քիչ ջուր, որպեսզի ծածկի սոխը։ Խառնել և թողնել 5 րոպե։
_ Տավարի միսը կարելի է փոխարինել այլ մսով։
_ Կտրել այն փոքր կտորներով, գրեթե մանրաթելերով:
_ Պղպեղը կտրատել շերտերով և խառնել մսի հետ:
_ Համեմը մանր կտրատել և նույնպես խառնել աղցանին։
_ Ավելացնել կտրատած ընկույզն ու սխտորը։
_ Պահածոյացված լոբու հեղուկը քամել և ողողել հոսող ջրի տակ, խառնել աղցանին։
_ Սոխը հանել մարինադից, մի փոքր քամել և ավելացնել աղցանին։
_ Աղ և պղպեղ անել ըստ ճաշակի, ավելացնել խմելի- սունելին, խառնել և համեմել ձիթապտղի յուղով։
Տավարի մսով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Աղցան հորթի մսով