Առաջարկում ենք պատրաստել տավարի մսով և հնդկաձավարով ապուր:
Սովորաբար ապուրներին ավելացնում ենք բրինձ կամ մակարոնեղեն, ավելի հազվադեպ՝ այլ հատիկեղեն: Այդ է պատճառը, որ հնդկաձավարով ապուրենը շատ տարածված չեն, բայց շատ իզուր:
Իրականում հնդկաձավարն ապուրի համը շատ արտահայտիչ է դարձնում: Պատրաստեք և կհամոզվեք ինքներդ:
Տավարի մսով և հնդկաձավարով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_1 լիտր տավարի մսի արգանակ
_500 գ տավարի միս
_2 միջին գազար
_2 միջին կարտոֆիլ
_1 միջին սոխ
_1 պճեղ սխտոր
_1/4 բաժակ հնդկաձավար
_1/4 բաժակ սառեցված կանաչ ոլոռ
_1/4 բաժակ սառեցված կանաչ լոբի
_1,5 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ
_60 մլ կարմիր գինի
_2 ճաշի գդալ ձիթայուղ
_1 թեյի գդալ չորացրած պրովանսյան համեմունքներ
_մաղադանոս՝ մատուցելու համար
_աղ, թարմ աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Տավարի մսով և հնդկաձավարով ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Կտրատել տավարի միսը փոքր խորանարդներով: Համեմել աղով և պղպեղով: Կաթսայի մեջ տաքացնել ձիթապտղի յուղը, ավելացնել միսը և տապակել մինչև կարմրի:
_Կլպել և մանր կտրատել սոխը և սխտորը: Երբ տավարի միսը կարմրել է, ավելացնել սոխն ու սխտորը և տապակել 5 րոպե: Դրանից հետո ավելացնել պրովանսյան համեմունքներն ու տոմատի մածուկը, տապակել, երբեմն խառնելով՝ 3 րոպե:
_Կաթսայի մեջ լցնել կարմիր գինի և խառնել կաթսայի պարունակությունը, դուրս տված հյութերով: Լցնել արգանակը, հասցնել եռման: Իջեցնել կրակը, ծածկել կաթսան և եփել 30 րոպե:
_Կլպել և կտրատել գազարը բարակ շերտերով, իսկ կարտոֆիլը` միջին չափի խորանարդներով: Կաթսայի մեջ ավելացնել կարտոֆիլն ու գազարը, լցնել լավ լվացված հնդկաձավարը, ծածկել և եփել 30 րոպե: Ապուրը համեմել աղով և պղպեղով:
_Ապուրին ավելացնել կանաչ ոլոռ և լոբի և եփել ևս 5 րոպե: Հեռացնել ապուրը կրակից և ավելացնել մանր կտրատած մաղադանոս:
Տավարի մսով և հնդկաձավարով ապուրը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ավելուկով ապուր