Տարեկանի հաց. Համեղ է ու առանց թթխմորի ինչպես մեր մանկության տարիներին

Տարեկանի հաց ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Եթե ​​դուք մեծացել եք Խորհրդային Միության օրոք, կամ գոնե 90-ականներին, ապա անպայման Տարեկանի հաց եք փորձել։ Բերանում հալվող ամենանուրբ միջուկը թաքնված էր փխրուն բուրավետ կեղևի տակ: Միայն ամենազուսպ երեխաները կարող էին դիմադրել հացի անկյունը կծելուն: Հատկապես, եթե տուն տանող ճանապարհը մոտ չէ։

Մեր օրերում արտադրվում է նման հաց, սակայն դրա համը հեռու է ստանդարտից։ Հետևաբար, տնային տնտեսուհիները բացում են իրենց մոր և տատիկի խոհարարական գրքերը՝ գտնելու հենց այն հացի բաղադրատոմսը։

Անկեղծ ասած, ինտերնետում շատ բաղադրատոմսեր եմ գտել։ Ակնհայտ է, որ բոլորը չեմ փորձել: Բայց այս մեկը անմիջապես գրավեց աչքս։ Պարզ ու մատչելի բաղադրիչներ, պատրաստման հեշտություն… Ամենակարևորը՝ հացի համը գրեթե նույնն է։

Տարեկանի հաց

Տարեկանի հաց. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Ցորենի ալյուր 300 գ

_Տարեկանի ալյուր 50 գ

_Տարեկանի թեփ 50 գ

_Ջուր 350 գ

_Շաքարավազ 0,5 թեյի գդալ

_Աղ 1,5 թեյի գդալ

_Արևածաղկի ձեթ 25 մլ

_Խմորիչով խմոր 8 գ

Տարեկանի հաց

Տարեկանի հաց. Պատրաստման եղանակը

_Խմորիչն ու շաքարավազը լուծել սենյակային ջերմաստիճանի ջրի մեջ։ Տարեկանի ալյուրը խառնել տարեկանի թեփի հետ։ Խառնուրդը լցնել խմորիչի վրա։ Դրա մեջ ցորենի ալյուրը մաղել աղի հետ։

_Բաղադրիչները խառնել բահիկով։ Մածուցիկ զանգվածի մեջ բուսական յուղ լցնել։ Խմորը նորից հունցել։

_Ծածկել թաղանթով և թողնել սառնարանում ամբողջ գիշեր (կամ 9 ժամ):

_Հանելուց հետո նորից տրորել բահիկով: Թող հասունանա մեկ ժամ: Խմորն ավելի արագ է բարձրանում, երբ տաքանում է:

_Այնուհետև խմորը շրջեք ալյուրով պատված մակերեսի վրա և լավ հունցեք:

_Խմորը դնել կաղապարների մեջ՝ դրանք կիսով չափ լցնելով։ Խմորը ծածկել թաղանթով և թողնել ևս 40 րոպե:

_Երբ խմորը բարձրանա, դնել նախապես մինչև 180° տաքացրած ջեռոցում 45 րոպե։ Եթե ​​ձևամանները փոքր են՝ մինչև — 25 րոպե:

Տարեկանի հաց

Խորհուրդ. Որպեսզի հացը ձեռք բերի այն սիրելի խրթխրթան կեղևը, խմորը ջեռոցում դնելուց առաջ ջրով ցողեք։ Սա ջեռոցում գոլորշի կստեղծի: Ցանկության դեպքում, բացի թեփից, խմորին կարելի է ավելացնել կտավատի և այլ սերմեր։ Այդ դեպքում հացը կլինի ոչ միայն համեղ, այլև առողջարար։

Տարեկանի հացը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ֆիթնես հաց

Խնդրում ենք Գնահատեք