Փորձենք պատրաստել Տնական Բժշկական երշիկ հին բաղադրատոմսով՝ լրամշակելով ու թարմացնելով այն:
Երշիկը, որն այժմ ստեղծվում է մսամթերքի գործարաններում, բոլորովին տարբերվում է ԽՍՀՄ Բժշկականից:
Տնական երշիկի պատրաստման կարևոր քայլը մսի հնեցումն է։ Պետք չէ միսը գնելուց հետո անմիջապես սկսել պատրաստել երշիկը: Հավի միսը պետք է պահել մի քանի օր, իսկ խոզի կամ տավարի միսը 3-5 օր ապակե տարաներում՝ 13 աստիճան ջերմաստիճանում։ Դրանից հետո կարող եք սկսել պատրաստել տնական երշիկը։
Բժշկական երշիկ. Բաղադրիչները
_խոզի միս — 700 գ
_մշկընկույզ — ¼ թեյի գդալ
_տավարի միս — 300 գ
_նիտրիտ աղ — 10 գ
_ձու — 1 հատ
_աղ — 13 գ
_կաթ — 400 գ
Տնական Բժշկական երշիկ. Պատրաստման եղանակը
_Խոզի և տավարի միսը պետք է մանր կտրատել և աղալ մսաղացով։
_Աղացած մսի մեջ լցնել նիտրիտային և սովորական աղը, ինչպես նաև մշկընկույզը, խառնել բաղադրիչները։
_Ձուն կոտրել աղացած մսի վրա, լցնել սառը կաթը և հարիչով հարել մինչև հարթ լինի։ Եթե խառնիչ չկա, կարող եք ձեռքերով հունցել աղացած միսը։
_Աղացած միսը բաժանել երկու հավասար մասերի, փաթաթել սննդային թաղանթի շերտերով։
_Ստացված երշիկներից պետք է հեռացնել օդի փուչիկները, երշիկը պետք է խիտ ստացվի, պետք է սերտորեն կապել թաղանթի ծայրերը։
_Կաթսայի մեջ ջուրը տաքացնել մինչև 80 աստիճան, երշիկը իջեցրեք մեջը և սեղմել ներքև:
_Անհրաժեշտ է, որ ամբողջ երշիկն ընկղմվի ջրի մեջ։
_Ջեռոցը տաքացնել 75-80 աստիճան, կաթսան դնել ջեռոցում։
_Երշիկը մի երկու ժամ այդպես թխել։ Եթե նրբերշիկ եք պատրաստում, ապա դրանք պետք է թխել 40 րոպե, իսկ երշիկները՝ 60 րոպե։
_Եփելուց հետո տաք երշիկը կտրուկ իջեցնել սառը ջրի մեջ, կես ժամ սառեցնել։
Այս Տնական Բժշկական երշիկը պահվում է մոտ 5 օր։ Սա հիանալի փոխարինում է գնված կիսաֆաբրիկատների համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լանգետ տավարի մսով