Տնական Բժշկական երշիկ. Այսպիսի համ ուներ խորհրդային տարիների լավագույն երշիկը որը կփորձենք պատրաստել թարմացված բաղադրատոմսով

Տնական Բժշկական երշիկ ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Փորձենք պատրաստել Տնական Բժշկական երշիկ հին բաղադրատոմսով՝ լրամշակելով ու թարմացնելով այն:

Երշիկը, որն այժմ ստեղծվում է մսամթերքի գործարաններում, բոլորովին տարբերվում է ԽՍՀՄ Բժշկականից:

Տնական երշիկի պատրաստման կարևոր քայլը մսի հնեցումն է։ Պետք չէ միսը գնելուց հետո անմիջապես սկսել պատրաստել երշիկը: Հավի միսը պետք է պահել մի քանի օր, իսկ խոզի կամ տավարի միսը 3-5 օր ապակե տարաներում՝ 13 աստիճան ջերմաստիճանում։ Դրանից հետո կարող եք սկսել պատրաստել տնական երշիկը։

Տնական Բժշկական երշիկ

Բժշկական երշիկ. Բաղադրիչները

_խոզի միս — 700 գ

_մշկընկույզ — ¼ թեյի գդալ

_տավարի միս — 300 գ

_նիտրիտ աղ — 10 գ

_ձու — 1 հատ

_աղ — 13 գ

_կաթ — 400 գ

Տնական Բժշկական երշիկ Տնական Բժշկական երշիկ Տնական Բժշկական երշիկ

Տնական Բժշկական երշիկ. Պատրաստման եղանակը

_Խոզի և տավարի միսը պետք է մանր կտրատել և աղալ մսաղացով։

_Աղացած մսի մեջ լցնել նիտրիտային և սովորական աղը, ինչպես նաև մշկընկույզը, խառնել բաղադրիչները։

_Ձուն կոտրել աղացած մսի վրա, լցնել սառը կաթը և հարիչով հարել մինչև հարթ լինի։ Եթե ​​խառնիչ չկա, կարող եք ձեռքերով հունցել աղացած միսը։

_Աղացած միսը բաժանել երկու հավասար մասերի, փաթաթել սննդային թաղանթի շերտերով։

_Ստացված երշիկներից պետք է հեռացնել օդի փուչիկները, երշիկը պետք է խիտ ստացվի, պետք է սերտորեն կապել թաղանթի ծայրերը։

_Կաթսայի մեջ ջուրը տաքացնել մինչև 80 աստիճան, երշիկը իջեցրեք մեջը և սեղմել ներքև:

_Անհրաժեշտ է, որ ամբողջ երշիկն ընկղմվի ջրի մեջ։

_Ջեռոցը տաքացնել 75-80 աստիճան, կաթսան դնել ջեռոցում։

_Երշիկը մի երկու ժամ այդպես թխել։ Եթե ​​նրբերշիկ եք պատրաստում, ապա դրանք պետք է թխել 40 րոպե, իսկ երշիկները՝ 60 րոպե։

_Եփելուց հետո տաք երշիկը կտրուկ իջեցնել սառը ջրի մեջ, կես ժամ սառեցնել։

Տնական Բժշկական երշիկ

Այս Տնական Բժշկական երշիկը պահվում է մոտ 5 օր։ Սա հիանալի փոխարինում է գնված կիսաֆաբրիկատների համար:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Լանգետ տավարի մսով

Խնդրում ենք Գնահատեք