Տնական բլիթներ ընթրիքի համար. Տատիկի բաղադրատոմսով կպատրաստեք 30 րոպեում

Տնական բլիթներ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Տնական բլիթներ ընթրիքի համար կպատրաստեք միշտ ձեռքի տակ ունեցած մթերքներից: Այս համեղությունն իդեալական է ամենօրյա թեյի համար պատրաստելու և տնեցիներին ուրախացնելու համար:

Սրանք թեթև, փարթամ, ախորժելի և հագեցնող բլիթներ են, որոնք պատրաստվում են մթերքների նվազագույն հավաքածուից: Դրանք հաճախ կպատրաստեք նախաճաշի համար կամ որպես խորտիկ, կարող եք մատուցել բուլկիների փոխարեն։

Տնական բլիթներ

Տնական բլիթներ ընթրիքի համար. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_ յուղալի մածուն 500 մլ

_աղ 1 թեյի գդալ

_ սոդա 1 թեյի գդալ

_ շաքարավազ 2 թեյի գդալ

_ ալյուր մոտ 800 գ

_ շաքարավազ՝ վրան շաղ տալու համար

Տնական բլիթներ

Տնական բլիթներ

Տնական բլիթներ ընթրիքի համար. Պատրաստման եղանակը

_Մածունը պետք է լինի սենյակային ջերմաստիճանի, որպեսզի խմորը լավ և հավասարապես բարձրանա և թխվի։

_Մածունի մեջ լցնել աղը, շաքարավազը և սոդան, զանգվածը լավ խառնել, թողնել 5 րոպե, որպեսզի սոդան աշխատի։

_Մաղած ալյուրը լցնել մասերով և հունցել փափուկ, առաձգական խմոր։

_Խմորը բաժանել 4 մասի և գնդիկներ անել։

_Բարակ շերտով գրտնակել, քսել բուսական յուղ կամ կարագ, շաղ տալ շաքարավազը և պինդ ռուլետ ոլորել, ծայրերը սեղմել և խխունջի նման պտտել։

_Նույնը կրկնել խմորի բոլոր գնդիկների հետ։

_Խմորե խխունջները գրտնակել տապակի չափով, տապակել թավայի մեջ, մինչև ոսկե դարչնագույնը՝ երկու կողմից։

Տաք կարկանդակին կարագ քսել և շաքարավազ ցանել։

Տնական բլիթներ

Նման քաղցր բլիթներ կպատրաստեք ընդամենը 30 րոպեում, այնպես որ պատրաստեք դրանք նախաճաշի և խորտիկի համար։ Կարելի է ցանել շաքարի փոշի կամ այն՝ խառնած դարչինով: Կարող եք ռուլետները ոլորելուց առաջ շաքարավազի հետ ցանել մի քիչ կիտրոնի քերուկ։

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք