Տնական բլիթներ ընթրիքի համար կպատրաստեք միշտ ձեռքի տակ ունեցած մթերքներից: Այս համեղությունն իդեալական է ամենօրյա թեյի համար պատրաստելու և տնեցիներին ուրախացնելու համար:
Սրանք թեթև, փարթամ, ախորժելի և հագեցնող բլիթներ են, որոնք պատրաստվում են մթերքների նվազագույն հավաքածուից: Դրանք հաճախ կպատրաստեք նախաճաշի համար կամ որպես խորտիկ, կարող եք մատուցել բուլկիների փոխարեն։
Տնական բլիթներ ընթրիքի համար. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_ յուղալի մածուն 500 մլ
_աղ 1 թեյի գդալ
_ սոդա 1 թեյի գդալ
_ շաքարավազ 2 թեյի գդալ
_ ալյուր մոտ 800 գ
_ շաքարավազ՝ վրան շաղ տալու համար
Տնական բլիթներ ընթրիքի համար. Պատրաստման եղանակը
_Մածունը պետք է լինի սենյակային ջերմաստիճանի, որպեսզի խմորը լավ և հավասարապես բարձրանա և թխվի։
_Մածունի մեջ լցնել աղը, շաքարավազը և սոդան, զանգվածը լավ խառնել, թողնել 5 րոպե, որպեսզի սոդան աշխատի։
_Մաղած ալյուրը լցնել մասերով և հունցել փափուկ, առաձգական խմոր։
_Խմորը բաժանել 4 մասի և գնդիկներ անել։
_Բարակ շերտով գրտնակել, քսել բուսական յուղ կամ կարագ, շաղ տալ շաքարավազը և պինդ ռուլետ ոլորել, ծայրերը սեղմել և խխունջի նման պտտել։
_Նույնը կրկնել խմորի բոլոր գնդիկների հետ։
_Խմորե խխունջները գրտնակել տապակի չափով, տապակել թավայի մեջ, մինչև ոսկե դարչնագույնը՝ երկու կողմից։
Տաք կարկանդակին կարագ քսել և շաքարավազ ցանել։
Նման քաղցր բլիթներ կպատրաստեք ընդամենը 30 րոպեում, այնպես որ պատրաստեք դրանք նախաճաշի և խորտիկի համար։ Կարելի է ցանել շաքարի փոշի կամ այն՝ խառնած դարչինով: Կարող եք ռուլետները ոլորելուց առաջ շաքարավազի հետ ցանել մի քիչ կիտրոնի քերուկ։
Բարի ախորժակ: