Տնական երշիկ ջեռոցում պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր չէ բլենդեր, մսաղաց կամ հատուկ հարմարանքներ։ Օգտագործելու եք միայն դանակ և ջեռոց:
Տնական երշիկի բաղադրատոմսում նշված մսի համամասնությունները կարող եք փոխել ըստ ձեր ցանկության։ Օրինակ, ավելի շատ տավարի միս օգտագործեք, քան խոզի միսը, կամ վերցրեք դրանք հավասար չափերով:
Նիտրիտային աղը վերցրեք 0,5%-անոցը: Եթե դուք ունեք 6,25% աղ, ապա ձեզ հարկավոր է ընդամենը 4 գ։
Տնական երշիկ ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_ Խոզի միս 1 կգ
_ Տավարի միս 0,5 կգ
_ Սխտորի փոշի 0,5 թեյի գդալ
_ Սոխի փոշի 1 ճաշի գդալ
_ Կաթի փոշի 20 գ
_ Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
_ Սև պղպեղ (աղացած) 0,5 թեյի գդալ
_ Մշկընկույզ 0,5 թեյի գդալ
_ Ջուր 240 մլ
_ Նիտրիտային աղ 25 գ
_ Աղ 21 գ
Տնական երշիկ ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
_ Խոզի միսը մանր կտրատել, տավարի միսն էլ ավելի փոքր կտրատել և դանակով կամ մուրճով լավ ծեծել։
_ Մսին ավելացնել սառցե ջուրը, բոլոր համեմունքները, աղը, շաքարավազը և կաթի փոշին։ Մոտ 10 րոպե հունցել միսը։
_Միսը լցնել կափարիչով փակվող ամանի մեջ և դրեք սառնարանում 18-24 ժամով։
_Այժմ մսի զանգվածը երկու մասի բաժանել: Յուրաքանչյուր մասը փաթաթել թաղանթով և կապել պարանով՝ ձևավորելով երշիկ։
_ Թողնել 20-30 րոպե սենյակային ջերմաստիճանում։
_ Երշիկները դնել կաղապարի մեջ կամ ջեռոցի տապակի վրա և դնել նախապես 80–85°C տաքացրած ջեռոցում։
_ Թխել առնվազն 3 ժամ։
Երշիկի կտրվածքում դուք կտեսնեք փոքր դատարկություններ: Դա պայմանավորված է նրանով, որ միսը կտրված է կտորներով և սննդային թաղանթում այն ավելի ամուր սեղմելու եղանակ չկա։
Ջեռոցում եփած երշիկը թղթի մեջ փաթաթված, սառնարանում պահվում է մինչև մեկ շաբաթ։ Վակուումում կամ սառցարանում երշիկը կարող է ավելի երկար պահվել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խոզի միսը ջեռոցում