Տնական երշիկ. Համեղ և հյութալի երշիկ առանց ծխահարման և հատուկ թաղանթի

Տնական երշիկ ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Առաջարկում ենք պատրաստել Տնական երշիկ սեփական ձեռքերով և վստահորեն հրամցնել ընտանիքին:

Ջեռոցում թխեք համեղ մսամթերք ու կարող եք չանհանգստանալ, երբ տանը ուտելու բան չկա, իսկ երեխաները սոված են: Այդ դեպքում կարող եք նրանց մի կտոր տնական նախուտեստ տալ, մինչև հիմնական ուտելիքը պատրաստ կլինի:

Տնական երշիկ

Տնական երշիկ. Անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները

— խոզի միս 1 կգ

— տավարի միս 0,5 կգ

— չոր սոխ 1 ճաշի գդալ

— չոր կաթ 20 գ

— չոր սխտոր կես թեյի գդալ

— մշկընկույզ կես թեյի գդալ

— սև պղպեղ կես թեյի գդալ

— աղ 21 գ

— սառցաջուր 240 մլ

Տնական երշիկ

Տնական երշիկ. Պատրաստման եղանակը

_Պատրաստել միսը և մանր կտրատել:

_ Վերցրեք խոզի միսն ավելի շատ քան տավարի միս և յուրաքանչյուր կտորը մի փոքր ծեծել։

_Չոր կաթը միացնել բոլոր համեմունքների հետ, խառնուրդը լցնել մսի մեջ, ավելացնել սառցաջուր և մանրակրկիտ խառնել։

_Ցանկալի է առնվազն 10 րոպե հունցել, մինչև միջուկը կպչուն լինի։ Ծածկել թաղանթով և դնել սառնարանը 16 ժամով։

_Զանգվածը բաժանել 2 մասի և երշիկի տեսքով դնել թաղանթի վրա, թաղանթով պինդ փաթաթել մի քանի շերտ։

_Պոչերը լավ կապել, պարանով փաթաթել, ինչպես ծխահարելիս։ Թող մնա 30 րոպե։

_Ջեռոցը տաքացնել 90 աստիճան, երշիկը դնել ջեռոցի տապակի կամ կաղապարի մեջ, թխել 3 ժամ։

_ Երշիկը պատրաստ կլինի, երբ դրա ներսում ջերմաստիճանը լինի 72 աստիճան։

Տնական երշիկ

Միսը կարելի է վերցնել ցանկացած համամասնությամբ։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի մսով ռուլետ

Խնդրում ենք Գնահատեք