Տնական կետչուպ. Անցյալ անգամ փակեցի մոտ 80 բանկա և էլի քիչ եղավ
Ահա, թե ինչպես պատրաստել տնական կետչուպ: Ամենասիրված ու պարզ սոուսներից մեկը, որ կարելի է պահածոյացնել: Բայց կա մի նրբություն, օրինակ՝ անցյալ տարի ես փակեցի 0,5 լիտրանոց 80 բանկա, և էլի քիչ եղավ, որովհետև այս կետչուպը շատ համեղ է:
Ես այն օգտագործում եմ ամենուր, իսկ ամուսինս ուղղակի ուտում է բանկայից՝ գդալով: Դե իսկ պատրաստումը, շատ պարզ է:
Տնական կետչուպ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- լոլիկ — 5 կգ
- բուլղարական պղպեղ — 5-6 հատ
- սոխ — 5 հատ
- աղ — 3 ճաշի գդալ
- շաքար — 0,5 կգ
- քացախ 9% — 100 գրամ
- դարչին — 1 թեյի գդալ
- մեխակ — 3-4 հատ
- աղացած սև պղպեղ — 1 թեյի գդալ
Տնական կետչուպ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Լվանալ բանջարեղենը: Կլպել և պղպեղը կտրել 4 մասի, իսկ լոլիկը` սեպերով: Կլպել սոխը և կտրել մեծ կտորներով:
- Լցնել ամեն ինչ մեծ կաթսայի մեջ, կրակի վրա դնել և եփել 3 ժամ՝ եռալու պահից:
- Դրանից հետո ամեն ինչ հարել բլենդերով, ավելացնել աղ, շաքար, քացախ, մեխակ, պղպեղ և եփեք ևս 2,5 ժամ ցածր կրակի վրա: Այդ ընթացքում կաթսան մի ծածկեք կափարիչով:
- Պատրաստի տաք կետչուպը լցնել ստերիլիզացված բանկաների կամ շշերի մեջ և ամուր փակել կափարիչները:
Կետչուպը պահվում է սենյակային ջերմաստիճանում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ սոուս մսի համար