Տնական կետչուպ. Լոլիկով պատրաստված համեղ լցոն, որը բոլորիս խոհանոցի անփոխարինելի բաղադրիչներից է: Դրանք կարող են օգտագործվել թե որպես առանջին համեղ լրացում, թե ուտեստ պատրաստելու բաղադրիչ:
Յուրաքանչյուրս կարող է իր սեփական նախասիրություններով կազմել բաղադրատոմսը, որը ժամանակի ընթացքում կփորձարկի ու կարող է վստահաբար առաջարկել մյուսներին: Ես էլ ունեմ նման մի համեղ բաղադրատոմս, որը սիրով ներկայացնում եմ:
Կետչուպը ստացվում է գերազանց, համեղ, պայծառ, բուրավետ: Ամենայն հավանականությամբ այս կետչուպը տարբերվում է այն բոլոր բաղադրատոմսերից, որոնք ես երբևէ փորձել եմ, բայց սա ամբողջությամբ հմայք է:
Տնական կետչուպ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.
- 5 կգ լոլիկ
- 0.5 կգ սոխ
- 300 գրամ բուլղարական պղպեղ
- 125 մլ 9% քացախ
- 200 գրամ շաքար
- 1 ճաշի գդալ աղ (ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել 2 ճաշի գդալ);
- սամիթ և մաղադանոս փոքրիկ փնջերով:
Տնական կետչուպ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Հեռացրեք պղպեղի միջուկը, լվանալ լոլիկները, կեղևահան արեք սոխը:
- Մսաղացով մանրացնել սոխը, պղպեղը և լոլիկը:
- Դրեք կրակի վրա և եփել 3 ժամ ցածր կրակով:
- Երբ այն եռա, ավելացնել ըստ համտեսի աղ, շաքար և աղացած սև պղպեղ:
- Ստերիլացնել բանկաները կետչուպի համար, եռացնել կափարիչները:
- Կեչուպի պատրաստումից մոտ 30 րոպե առաջ ավելացնել մանր կտրատած կանաչին և քացախը:
- Նշված ժամանակահատվածից հետո տաք կետչուպը բանկաների մեջ լցնել, կափարիչները ամուր փակել:
Ստացվում է 0,5 լիտրանոց 6 բանկա:
Ի դեպ, շատ հարմար է կետչուպը լցնել 200 գրամանոց բանկաների մեջ, եթե ընտանիքը փոքր է: Բայց բնականաբար ամենահարմար միջին տարբերակն է փակել 0,5 լիտրով:
Տնական կետչուպը պատրաստ է, այն շատ համեղ է ստացվում:
Բարի ախորժակ: