Տնական կետչուպ խնձորով. Ձմռան համար անպայման պատրաստեք սա, որքան հնարավոր է՝ շատ

Տնական կետչուպ խնձորով Պահածոներ

Տնական կետչուպ խնձորով. Խնձորով թանձր ու բուրավետ կետչուպը ձեզ շատ դուր կգա: Ես չեմ դադարում փորձարկել տարբեր բաղադրատոմսեր, բայց այս մեկը մի քանի տարի անընդմեջ օգտագործվում է ամեն աշուն: Այլ կերպ չէր լինի, որովհետև սոուսն անթերի համ ունի:

Կետչուպի համար պետք է ընտրել հասած ու մսոտ լոլիկը, որ քաղցր է: Խնձորները կարելի է վերցնել Անտոնովկա, դրանք լավն են իրենց քաղցրության և թթվայնության համադրությամբ:

Պետք չէ ափսոսել կետչուպի համար նախատեսված համեմունքները, դրանք ունեն մի կարևոր խնդիր ՝ համը հավասարակշռել, ավելացնել թանձրություն:

Նշում. Բաղադրության մեջ բացարձակապես չկա օսլա և նվազագույն շաքար, մինչդեռ խանութի կետչուպում այս բաղադրիչը լոլիկից հետո երկրորդ տեղում է:

Տնական կետչուպ խնձորով

Տնական կետչուպ խնձորով. Անհրաժեշտ բաղադրությունը

_ Լոլիկ 4 կգ

_ Խնձոր 500 գ

_ Աղ 50 գ

_ Շաքար 100 գ

_ Քացախի էսենցիա 1 ճաշի գդալ

_ Սև պղպեղ 8 հատ

_ Մեխակ 2 հատ

_ Մաղադանոս 1 փունջ,

_ Ռեհան ըստ համտեսի

_ Սխտոր 4-5 պճեղ

Տնական կետչուպ խնձորով

Տնական կետչուպ խնձորով. Պատրաստման եղանակը

_ Խնձորները մաքրեք կեղևից և անցկացնել մսաղացով: Հաջորդ քայլով լոլիկն աղալ մսաղացի մեջ: Ստացված խյուսը լցնել կաթսայի մեջ, եռացնել և եփել ցածր ջերմության վրա մեկ ժամ: Կափարիչ մի դրեք կաթսայի վրա:

_ Լոլիկի եռացրած զանգվածը քամել մաղով: Մնացած թանձր զագվածը տրորել փայտե բահիկով: Խառնուրդը վերադարձնել կրակին, կրկին եռացնել: Ավելացնել աղ, շաքար, պղպեղի հատիկներ և մեխակ:

_ Մանրացնել սխտորը և կանաչաիները: Բաղադրիչները լցնել կաթսայի մեջ և եփել 4-5 րոպե:

_ Հեռացնել կաթսան կրակից, լցնել քացախի էսենցիան, խառնել:

_ Կետչուպը լցնել ստերիլացված բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով, շրջել գլխիվայր, փաթաթել, թողնել սառչի:

Տնական կետչուպ խնձորով

Սեզոնի ընթացքում ես փորձում եմ ավելի շատ տնական կետչուպ պատրաստել: Սոուսը հիանալի է մակարոնեղենի, կարտոֆիլի, շիլայի և սոուսի և ապուրի համար: Հուսով եմ ՝ ձեզ դուր կգա բաղադրատոմսը:

Տնական կետչուպը խնձորով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Համեղ ՍՈՈՒՍ Մսային Ուտեստների համար․ Խորովածի, խոզի բդի, մսեղենի թարմ սոուս

Խնդրում ենք Գնահատեք