Տնական կոշտ պանիր. Պարզ ու հեշտ բաղադրատոմս, որով կարող եք պատրաստել այս անփոխարինելի մթերքը: Ձեզ դուր է գալիս կոշտ պանիրը: Երբևէ փորձե՞լ եք պատրաստել այն ինքներդ: Պարզվում է` դա շատ պարզ է, արագ: Արագ անհետանում է սեղանից, որովհետև այնքան համեղ է այն … Տնական կոշտ պանիրը շատ համեղ է, քան խանութում ձեռք բերվածը: Նուրբ, անուշաբույր, փափուկ, բավականին հագեցնող և հիանալի նուրբ համ ունի: Բարակ կտոր կամ փխրուն տոստի մի կտորի վրա դնել բարակ շերտ, և ավելի լավ է այն ուտել փափուկ, թարմ թխած տնական հացով:
Տնական կոշտ պանիր. Բաղադրությունը
- աղ — 2 ճաշի գդալ
- 6 ձու
- կեֆիր — 200 գ
- 400 գ թթվասեր
- կաթ — 2 լ
Տնական կոշտ պանիր. Պատրաստման եղանակը
- Ավելացնել աղը կաթի մեջ և հասցնել եռման:
- Ձուն և թթվասերը հարել:
- Աստիճանաբար խառնելով, բարակ հոսքով, ձվի խառնուրդը լցնել կաթի մեջ, ավելացնել կեֆիրը և բերել ամբողջ զանգվածը եռման, բայց չեռացնել: Կաթը պետք է կտրվի
- Լցնել ամբողջ զանգվածը մառլյայի մեջ և թողնել, որ շիճուկը քամվի:
- Այնուհետև սեղմելով պանիրը փաթեթավորեք շղարշով և դրեք սառը տեղ, բեռի տակ, 4-5 ժամվա ընթացքում:
- Այս պանիրն աներևակայելի համեղ է, եթե ձիթապտուղ կամ համեմունքներ ավելացնել պանրին: Կծու պանրի նման մի կտորը ձեզ պարզապես կհիացնի:
Օգնեք ինքներդ ձեզ համեղ և առողջ ուտեստ պատրաստելով:
Տապակած Պանիր․ Հնարավոր չէ Հագենալ այս Խրթխրթան Պանրի Ձողիկներից