Տնական կվաս. Շոգ եղանակին ծարավը հագեցնելու համար հիանալի խմիչք նաև բացարձակ անվնաս է

Տնական կվաս ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Առաջարկում ենք պատրաստել Տնական կվաս: 6 ժամում պատրաստվող խմիչքի համը գրեթե նույն է, ինչ այն, որ նախկինում փողոցներում վաճառում էին տակառներով։

Այսօր կպատմենք պարզ մթերքներով պատրաստվող իսկապես համեղ խմիչքի մասին։ Հատկապես լավ է եփել շոգ եղանակին՝ այն 100%-ով կհագեցնի ձեր ծարավը։

Ճիշտ է, դրա մեջ կա մեկ գաղտնի բաղադրիչ, որը պատրաստի ըմպելիքին հատուկ հետհամ է հաղորդում՝ եղերդակը:

Բաղադրիչների քանակը հաշվարկվում է 5 լիտր պատրաստի ըմպելիքի համար։ Ստորև բերված բաղադրատոմսում վերցվում է չոր լուծվող խմորիչը: Բայց կարող եք դրանք փոխարինել կենդանի խմորիչով 1:3 հարաբերակցությամբ:

6 ժամ հետո կվասը պատրաստ կլինի օգտագործման, բայց համի լիարժեքության համար խորհուրդ ենք տալիս թողնել թրմվի ևս մեկ գիշեր կամ օր: Նման տնական կվասը ստացվում է բուրավետ, չափավոր քաղցր, կարամելային նոտաներով:

Տնական կվաս
Տնական կվաս. Բաղադրիչներ

_Ջուր 5 լ

_Եղերդակ 2 ճաշի գդալ

_Կիտրոնաթթու 1,5 թեյի գդալ

_Շաքարավազ 650 գ

_Չոր խմորիչ 5 գ

Տնական կվաս Տնական կվաս
Տնական կվաս. Պատրաստման եղանակը

_Վերցրեք մեծ (գերադասելի էմալապատ) կաթսա 6-7 լիտրանոց: Պատրաստի ջուրը լցնել մեջը։

_Ավելացնել կիտրոնաթթու, եղերդակ և շաքար: Լավ խառնել, դնել վառարանի վրա և հասցնել եռման աստիճանի։

_Այնուհետև հանեք կրակից և թող սառչի մինչև գոլ վիճակ:

_Այժմ ավելացնել խմորիչը և դնել խմորման համար 4-5 ժամ՝ տաք տեղում: Ժամանակի ընթացքում մակերեսին պետք է փրփուր առաջանա:

_Այժմ համտեսեք խմիչքը, այն պետք է կվասի համ ունենա, միայն թե դեռ տաք կլինի:

_Լցնել հեղուկը շշերի կամ սափորների մեջ և դնել սառնարանում, մինչև ամբողջովին սառչի:

Տնական կվաս

Տնական կվաս

Խորհուրդ. նման տնական կվասին ավելի լավ է թրմել առնվազն մեկ օր, բայց եթե չեք ուզում սպասել, կարող եք անմիջապես խմել այն:

Փորձեք այս բաղադրատոմսը և այլևս խանութից կվաս չեք գնի։ Նման խմիչք պատրաստելը անչափ հեշտ է, իսկ դրա համն ուղղակի աննկարագրելի է։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Պատրաստենք սմուզի (նանա լայմ)

Խնդրում ենք Գնահատեք